[mkv] problem z blackbox-em

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, sprawdzalem dzisiaj czy dzialaja mi podgrzewane spryskiwacze, lusterka itp.

wszystko bylo ok, jednak w pewnym momencie zaczal piszczec blackbox -po przekreceniu kluczyka na pozycje zaplon, nie pokazuja sie kontrolki typu: reczny hamulec, paliwo, spryskiwacze itp. silnik normalnie odpala ale piszczenie nie ustepuje.

czy ktos mi pomoze?

może te włączniki w drzwiach ci się zwaliły. Co jak drzwi otworzysz to piszczy.
Jak coś tyo mi się przewracają dwa blackboxy

-----------------
W poszukiwaniu żywiciela ważną rolę u kleszczy odgrywa ruch, ciepło i inne czynniki chemiczne, np. zapach. Przypuszczalnie dlatego określone grupy ludzi są częściej kąsana przez kleszcze, niż inne. - Po prostu mają pociągający dla kleszczy zapach

Cytat:
2010-10-13 16:21:28, Kleszczak pisze:
może te włączniki w drzwiach ci się zwaliły. Co jak drzwi otworzysz to piszczy. Jak coś tyo mi się przewracają dwa blackboxy

na chwile obecna doszedlem ze cos jest nie tak ze spryskiwaczami i przez nie wywala mi bezpiecznik nr.27 10A i zaczyna piszczec blackbox. odlaczylem grzane spryskiwacze (nie wiem dlaczego ale caly czas jest w nich +12V) wsadzilem kolejny chyba z 7 bezpiecznik i na razie jest wszystko dobrze. nie wiem dlaczego "tak po prostu zaczelo cos sie psuc" ale to mnie juz zbytnio nie dziwi -przed wczoraj "tak sobie" wypadla/odlaczyla sie wewnetrzna wtyczka w pompie paliwa i autko nie chcialo odpalic tak po prostu...

moze troche lamerskie pytanie ale pozwole sobie zapytac, czy ten blackbox jest w kazdym escorcie czy od okreslonego typu wyposazenia? jaka on spelnia role i gdzie sie znajduje?

Cytat:
2010-10-13 17:38:15, mlody84-07 pisze:
odlaczylem grzane spryskiwacze (nie wiem dlaczego ale caly czas jest w nich +12V)

na spryskiwaczach 12V jest stale po wlaczeniu zaplonu, wiec tam nic nie grzeb, bo jest ok.
nie wiem, jak jest w mk5, ale 12V do nich jest brane w oryginale z tego samego zrodla, co swiatla stopu.