Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2008-07-07 07:27:56 klimatronik, wymieniona rok temu sprężarka używana ( marios)
- nie hałasuje - szczelna - instalacja sprawdzona , nie cieknie - działa - wyświetla błąd ( --) nie skasowany od roku kilka dni temu myślałem że padła jadąc w trasie zrobiło sie nagle jak w pralni, zaśmierdziało i przestało chłodzić. pogodzony z wymianą sprężarki, wyłączyłem klimę dojechałem gdzie miałem dojechac, przez 3 dni jeździłem nie włączając klimy. dziś testowo jadąc do fabryki, włączyłem i zonk. działa bez zarzutu i pytania: - co to było? - czy jednak sprężarka i w najbliższym czasie padnie zupełnie, czy czasem tak jest że niby padła a nie padła i za chwil kilka padnie, czy nie jak pada to na amen? - czy jakieś dziwności, osuszacze, costam, tratatata - klimatronik zgłupiał? |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2008-07-07 10:40:05 może zagrzałeś silnik i elektronika wyłączyła klime
jeżeli jest gorąco i układ chłodzenia nie jest w stanie utrzymać temperatury to wyłącza klimę ale wszystkie wiatraki zostają na max obrotach schłodzisz maszynerię i klima zaczyna działać jak klima przestaje działać to raczej ostatnią rzeczą do sprawdzenia jest sprężarka najczęsciej jest to zbyt niskie ciśnienie czynnika w układzie w związku z czym nie załącza się sprężarka |
Schizm Saab 95 AERO Lublin | 2008-07-07 12:05:34 u mnie w chłodniejsze dni na pierwszym biegu i drugim dmuchawy, mam podobny objaw, robi sie jak w pralni duszno i wilgotno. Podobno zamarza parownik z tego co wyczytałem na innych forach. Jak odmarznie (1- 10 min) wszystko wraca do normy. Z tym że ja mam manualną.
[ wiadomość edytowana przez: Schizm dnia 2008-07-07 12:06:56 ] |
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2008-07-07 13:51:12 |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2008-07-07 17:12:33 W chłodnicy wody ten dolny 3 pinowy czujnik własnie do wyłaczenia klimy kiedy temp jest za wysoka. |
syncmasters100 LOB SYMPATYK OMEGA A CD Diamant/ ... sztabin | 2012-08-07 19:01:16 podepnę się pod post żeby nie robić syfu
no bo stała się dziwna rzecz klima świeżo nabita, test szczelności był działało wszystko ok. przez ostatnie upały samochód postał trochę w korkach i sprężarka się wyłączyła myślałem że za gorąco jej i był sto przez ECU ale na następny dzień nie działa dalej i więc co się stało? od pale auto i co dziwne po chwili włączają się wiatraki od klimy a sprężarka stoi. to myślę ze może jakimś sposobem uszedł gaz więc w celu sprawdzenia czy to to odłączyłem czujnik ciśnienia i odpalam auto a wtedy juz wiatraki się nie włączają czyli wedle mnie gaz jest. powiedzcie Panowie co jest? sprzęgiełko umarło czy może jakiś inny czujnik? |
erwinomega LOB WETERAN Irmscher Ostroleka-Neustadt/Wstr. | 2012-08-07 21:12:50
U mnie historia podobna,na początku test szczelnosci przeszło i to kilka razy,a w rezultacie jak auto trafiło do goscia co sprawdził porządnie okazało sie,że była nieszczelnosc na sprężarce. Proponuje wiec zaleciec do speca od klimy,a nie tolko do "nabijacza klimy" |
syncmasters100 LOB SYMPATYK OMEGA A CD Diamant/ ... sztabin | 2012-08-07 23:03:41 wiec w czwartek lece do kogos kto zna sie w temacie i w tym sie specjalizuje i cobacze o co kaman z tym wszystkim |