Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dziadek_tadeusz TOYOTA DRIVER Toyota Camry x2 Wojnów k Siedlec | 2010-11-15 13:31:43 Co to musiałby być za matoł od gazu, że nie umiał by tego złożyć, ale chyba kolega Marcinm miał takich szpecuff co założyli mu gaz bez zdejmowania kolokatora Tam nic nie da się spieprzyć [ wiadomość edytowana przez: dziadek_tadeusz dnia 2010-11-15 13:35:13 ] |
Piotr_Dzialdowo Toyota Avensis Sol Dzialdowo | 2010-11-15 18:12:26 A tak a propos tych moich hałasów to tutaj: https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=233556&c=254&f=23 - Perzan z sydem pisali o rzężeniu w 3S-FE - może właśnie coś takiego mam ?? jutro spróbuje napiąć ten pasek - czy robi się to tak ?:
1. trzeba poluzować śrubę napinacza (dziurka o obudowie) 2. lekko popchnąć auto na np. 5-tym biegu do przodu i do tyłu, żeby pasek się ułożył i sprężyna docisnęła napinacz 3. dokręcić śrubę napinacza (oczywiście zamknąć dziurkę) Mam nadzieję, że to to - byłoby najprościej i praktycznie bezkosztowo Jeśli znalazłem złą procedurę - proszę o korektę. Pozdrawiam wszystkich. |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2010-11-20 23:09:50 Piotr_Dzialdowo: mam taki sam model jak Twój, tylko kombi no i z gazem
Co do rzężenia na zimnym silniku, przy rozrządzie. Miałem takie coś dwa razy. Dźwięk jakby rezonans na obudowie rozrządu przy obrotach około 3000, po nagrzaniu silnika przestawał być wyraźnie słyszalny (choć coś tam było dalej nie tak). Za pierwszym razem była to popękana osłona rozrządu, za drugim pompa wody... (wymieniłem w tą środę) Co do naciągania paska rozrządu to faktycznie, ostatnio mechanik stwierdził że pasek się tam naciągnął i mi go zmienił, no i generalnie mówił że w tych silnikach tak bywa. Jeśli chodzi o głośność... wg. mnie ten silnik jest głośny, ale jak założysz gaz będzie jeszcze głośniejszy... Co do gazu. Mam BRC Sequent 24, przejechane na niej koło 90 000. Jedyne problemy jakie miałem to to, że ostatnio nie działa mi dobrze wskaźnik poziomu gazu (w sumie detal, ponoć jakieś szkiełko się wymienia za paredziesiąt zł) i to że parę (może z 5) razy zdarzyło się że mi auto zgasło przy przejściu na gaz (co przy takim przebiegu na gazie to tyle co nic). Spalanie około 11l/100 km. |
siooska ->Toyota Parking Only<- Toyota Carina Sieradz | 2010-11-21 16:07:23 aja mam pytanie troche odbiegające od tematu;P Czy jak mam Cari 1994 rok też 3s-fe to mój rozrząd też jest bezkolizyjny? Wiem ze troche sie różnią te silniki w cari i ave...
Dobra znalazłem że jest bezkolizyjny. Przynajmniej ktos tak napisałtu na forum Przepraszam za spam [ wiadomość edytowana przez: siooska dnia 2010-11-21 16:12:25 ] |