Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2010-12-06 09:05:15 Mam CD samochodowe i nie odtwarza nagranych płyt tylko oryginały nagrywałem najmniejszą prędkością na SONIACZACH i innych i nic nie wiem czy kiedyś chodziły bo niedawno kupiłem |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2010-12-06 09:42:19 Przede wszystkim to co za sprzęt kupiłeś i jak stary? |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2010-12-06 14:52:50 zapewne laser usiadł, ewentualnie napęd jest bardzo stary, ale wtedy i tak laser usiadł |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2010-12-06 16:02:28
|
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2010-12-06 17:57:28 Zapewne laser ma taką budowę/układ że nie czyta nagrywanych płyt.
Spotkałem się kilka razy w "oryginalnych" sprzętach z takim przypadkiem. Czasem pomaga wymiana lasera ale to mija się z celem. Taniej wyjdzie kupić radio firmy krzak które przeczyta Ci wszystko. Ja "dostałem" radio AR3003U i czyta wszystko zdjęcia zapożyczone z gratka.pl |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2010-12-06 19:32:19
Czasem sprzęty SONY miały blokady i czytały tylko płyty tłoczone. Ale zdarza się, że siadający laser przestaje wczytywać nagrywane płyty, ale to ze względu na ich słabszą jakość w porównaniu do tłoczonych. W mojej wieży Sony jedynym wyjściem była wymiana lasera. więc ją sprzedałem, ale przyznam, że dzięki niej moja kolekcja oryginalnych płyt się sporo powiększyła Pozdr. |
franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2010-12-06 21:42:03 A próba nagrania płytki CD na innym sprzęcie niż obecny (nagrywarka) ew innym program do wypalania bądz inny tryb ISO ?
Wgranie nowego firmware do odtwarzacza ? robił to juz ktoś ? Na ledwo kulejącej juz giełdzie Sosnowiec-Myłowice mozna kupić (zamówić) laserki do sprzętów ale czy to rozwiązanie do tyle co zakupionego sprzętu ? A z moimi poczynanaimi z Sony od lat; mieli dobre sprzety ... jak były nowe (targały wszystko) św pamięci nagrywarka CD SONY prędkość x2 ale chyba zabardzo wyżyłowane bo szybko "sie kończyły". W wierzach też szybko padały i podobnym sprzęcie. reszta... Moja wiedza tutaj się kończy. W razie niepowodzeń jakieś FORUM , moze ktoś miał podobny problem i to juz rozwiązał. Z aktuachnych przeżyć; Mam kino domowe SAMSUNGA (prawie nówka, USB HDMI Wi-FI itp) a nie czyta znowu toczonek... BOJE SIE JE PRZEPROGRAMOWAĆ NA NOWY SOFCIK, który rzekomo naparwia ten problem, bo juz jedno zwaliło się a niby cały proces zakończony sukcesem. Powodzenia MANIEK ! |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2010-12-06 22:11:33 Może podpytaj na elektrodzie. Poczytałem trochę i wychodzi na to że były różne modele tych radyjek i różni producenci (w tym clarion). |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2010-12-07 07:07:46 Kiedyś miałem taki odwarzacz CD co to tylko granatowe CD-R czytał, a jasnobłękitnych nie. Natomiast moje pierwsze DVD czytało DVD+R, a DVD-R nie chciało czytać. No ale jak w/w sprzęty powstawały to nikt nie myślał o nagrywarkach CD i DVD.
Teraz chyba wszystkie CD-R są jasnobłękitne. |