[Pony] Sprzęgło ciężko pracuje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.
chialbym dowiedziec sie czy u innych uzytkownikow tak samo ciezko chodzi sprzeglo ? jezdzilem juz w zyciu kilkoma samochodami i w kazdym bylo sporo lzej. z tego co czytalem to podobno byly stosowane 2 rodzaje -hydrauliczne i na linke.. ? podejzewam ze u mnie jest wlasnie te drugie rozwiazanie bo nigdzie nie widze zadnych zborniczkow na plyn itp;]
czy Was tez tak boli noga ;] czy moze to jakis defekt

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2007-11-11 00:05:16 ]

Przesmaruj sobie linkę , wpuść trochę oleju. Może ci się zaciera.
U mnie chodzi idealnie.

ja jeździłem dwoma poniakami oba ze sprzęgłem na linkę w jednym chodziło luźniutko a w drugim ciężko może są różne dociski.

niechce cię kolego straszyc ja w swoim miałem taki przypadek ze linka była oki ale skrzynie musiałem wyjąć bo stawała dżwignia od wysprzęglika a objaw tego był taki na początku zaczęło ciężko się wciskać i z niwielkim opużnieniem wracał pedał sprzęgła a końcowy efekt miałem taki że jakimś cudem zjechałem ze skrzyrzowania bo jak wcisnołem to tak już się zostało pozdro

opoznienia raczej nie odczuwam i wraca chyba jak nalezy a pedal chodzi raczej ciagle z takim samym oporem... moze to rzeczywiscie zalezy od docisku jak mowi krzych,a moze tak"ma byc" ;]

Witam
A czy to sprzęgło od początku tak ciężko pracuje, czy to zauważyłeś to ostatnio. Ja miałem taki przypadek że przy silniku zginęła mi masa i przez to częściowo stopił się pancerz linki i też mi tak ciężko pracowało. Po usunięciu usterki wymieniłem linkę i chodzi bardzo leciutko.
Pozdrawiam

od czasu kiedy nim jezdze i z tego co mi wiadomo od poprzedniego uzytkownika to ciagle tak jest. ogladalem linke od skrzyni az do przegrody srodkowej i nie widac zadnych uszkodzen

witam
umnie też ciężko chodziło do momentu aż całe kompletne wymieniłem dodatkowo przelałem linkę olejem i wszystko zgodnie z serwisówką przesmarowałem teraz gaz chodzi ciężej od sprzęgła

lepiej wymienić sprzęgło niż czekać aż linka pęknie był post na temat pękających linek

wymień sprzęgło nowe chodzi tak samo jak pedał gazu