Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Slawo Polonez 2000 Gdańsk | 2003-12-04 16:27:32 Nie jestem pewny czy silniki gaźnikowe silniki Argenty były wyposażane w układ Digiplex. Na pewno miały go nowsze wersje wtryskowe, miał go też Ritmo 130TC. Problem może leżeć w tym, iż np. w układzie wtryskowym sygnał podciśnienia jest brany z zupełnie innego miejsca i podciśnienie ma zupełnie inne wartości. Proponowałbym dla próby w ogóle odłączyć przewód podciśnieniowy i zobaczyć co się dzieje. Należałoby też sprawdzić czujniki przy kole pasowym i kole zamachowym.
A tak w ogóle układ Digiplex ustawia kąt wyprzedzenia zapłonu w zalezności od prędkości obrotowej silnika i podciśnienia, także oczywiście regulator odśrodkowy jest niepotrzebny. Ja osobiście miałem spore problemy z Digiplexem i ostatecznie przeszedłem na zwykły elektroniczny zapłon, który moim zdaniem jest wyjątkowo niezawodny. Pozdrawiam Sławek |
PG Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2003-12-05 00:55:13 z 1500 nie podejdzie. pasuje tylko od 1.4 1.6 1,8 2.0 DOHC Fiat (oile posiadasz otwor w bloku)
i najstarszej lady bo nowsze maja oski za dlogie |
ob-Piszczyk delta 1.6 DOHC 1991 ... Opole Lubelskie | 2003-12-16 12:44:12 kabelki wychodzące z centralki (digiplexa) :
zielony z czarnym paskiem - do cewki zapłonowej niabiaski z czarnym paskiem - "+" ze stacyjki (przedłużenie jego też do cewki jako"+" brązowy - obrotek czarny zwykły- masa czarny gruby (koncentryczny- z oplotką )czujnik na skrzyni(prędkość obrotowa) czarny gruby (koncentryczny- z oplatką) czujnik położenia wału - na kole pasowym jeśli nie masz ucinanych kabelków to ten czarny do skrzyni jest chyba dłuższy niż ten czarny do koła pasowego tak więc wychodzą 6 kabelków -tylo chyba obrotek można nie podpinać co do podciśnienia- też zbiera dane zza przepustnicy (czy to wtrysk czy gaźnik) i tak po otwarciu przepustnicy ciśnienie podskakuje |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-01-03 20:41:51
znam to z własnego doświadczenia bo tak to jest z mechaniką samochodowa ze u jednego wszystko jest ok a u drugiego na każdym kroku sa problemy |
Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-01-05 20:16:36
Eeeeeee, nie bądźcie takie - podzielcie się z ogółem! A jeśli już na prawdę nie można () to ja też poprosze race_d@interia.pl - thx in ad |
Tailgunner FSO 125p tarnów | 2010-12-23 00:29:09 czy ktoś jeszcze mógłby udostępnić ten schemat ? |
jackal1705 fiat 124 spider NS | 2011-01-10 22:25:18 Witam
Czy jest opcja na taki schemat do digiplex plis a.SZUMILAS@silvercomputer.pl , dziękuje !!!! |