LEXUS IS 220 D problem z radiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem. Zalał mi się bagażnik w Lexus IS 220 D (2006) między innymi wzmacniacz w bagażniku 86280-0W360. Po wysuszeniu, włączeniu silnika i radia, miałem parę trzasków i głos przerywał. Po kilku minutach to się uspokoiło i muzyka grała normalnie ( radio i CD). Rano, gdy chciałem włączyć radio, nacisnąłem przycisk on-off ( regulacja głośności) który kompletnie nie reagował. Naciskam na przycisk i nic. Cały czas OFF. Jednocześnie zauważyłem ze Nawigator (GPS) milczy, pracuje ale nie wydaje głosowych komend.
Pytałem się w serwisie co to może być, ale tam mi powiedziano ze jakby padł zasilacz, to wtedy system powinien dawać sygnał bip..bip..a tu cisza, nawet nie można włączyć radia.
Ma ktoś jakieś doświadczenia z takimi objawami ?
Dzięki..

bezpieczniki sprawdziłem..

Tak musisz wymienic to co nurkowalo w wodzie czyli wzmacniacz -ta skrzynka podluzna z wiatraczkami na wlotach.
A na poczatek sprawdz wszystkie bezpieczniki

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Dzieki
Właśnie to wyciągnąłem ( wzmacniacz) i dałem do obejrzenia w serwisie elektroniki oraz ewentualnej naprawy. Jednak naprawa to problem. Nie można tego podłączyć chyba że do samochodu (wtyczki). Wiec na razie można obejrzeć to tylko wizualnie. Ale fakt, już się rozglądam za takim wzmacniaczem (86280-0W360)

Cytat:
2012-05-26 14:29:00, Selanne pisze:
Dzieki Właśnie to wyciągnąłem ( wzmacniacz) i dałem do obejrzenia w serwisie elektroniki oraz ewentualnej naprawy. Jednak naprawa to problem. Nie można tego podłączyć chyba że do samochodu (wtyczki). Wiec na razie można obejrzeć to tylko wizualnie. Ale fakt, już się rozglądam za takim wzmacniaczem (86280-0W360)

I nieda sie go tez naprawic.
wiec szukaj uzywki.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer