Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-02-24 23:32:40 Przed chwila zatrzymała mnie policja i panie kierowco powodem zatrzymania jest nie działające prawe światło mijania mówię ok. biorę nowa żarówkę i wymieniam i nic nie świeci a ten się patrzy biorę 2 i nic tez nie świeci zimno jest proszę sobie to zrobić w domu i pojechali w domu patrze i żadne kombinacje nie pomagają co może być przyczyna |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-02-25 01:25:13
Wymień żarówkę świateł mijania !!....nie rozumiem po co 2 x próbowałeś wymienić żarówkę "drogowego" skoro ta działa P.S. no dobra....sprawdź jeszcze bezpiecznik nr 24 (10A w skrzynce bezp. za akumulatorem ....ale to już tak tylko, na wszelki wypadek ) P.S.2 Czeciom Przyczynom może być to, że, nie wiedzieć dlaczego, nie wywalasz spalonych żarówek, jeno je "kolekcjonujesz".... ...te 2 co próbowałeś były właśnie takie |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-02-25 13:30:09 Maniek w dzień śpi (jak zwykle chyba ) ...obudzi się pewnie kole 22:00 coby potem poszpanować na forumie "Nocnym czuwaniem"
albo czeka na zbliżone do wczorajszych warunki...czyli musi być ciemno i zimno ...bo w innych może to mijania świeci ? |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-02-25 15:33:43 Sprawdź miernikiem czy w stykach żarówki masa. Być może właśnie masy zabrakło.
Jeśli masa jest to musisz szukać prądu 'po kablu' zaczynając od rozdzielenia kabla zasilającego lampy na dwie linie do lewego i prawego reflektora. Kable te dzielą się w okolicach akumulatora przed skrzynką przekaźników. Niestety w espero (jak i w wieku innych autach) właśnie tego typu połączenia kabli są źródłem nieprawidłowego działania elektryki (śniedzieją pod wpływem wilgoci) Oczywiście sprawdź również bezpieczniki - każda lampa ma osobny. |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-02-25 15:34:00 ale smieszne juz niespie dawno a ktos musi frekfecje podtrzymac poza tym zarówki były nowe ale 1 mnie dziwi jak kiedys kupilem były w takim styropianie a teraz w pudełku na luźno biore miernik ide na pomiary |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-02-25 16:33:02 noi znalazłem usterke sprawdziłem żarówki były ok podłączyłem miernik nic nie pokazywał bezpieczniki ok a usterka jest na wiązce + jest jeden przewód cały zielony od sniedzi i on jest winny zrobiłem narazie na kabelek do 2 lampy ale jutro czeka w ha pracy bo miejsce jest cienko dostępne |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-02-25 16:33:40
dawno nie widziałem żarufkuf pakowanych we styropianie...mnie dla odmiany dziwi że takie kupiłeś A poza tem...ile kurna można mierzyć 2 kabelki ?? ...godzinę Ciem jusz nie ma ! Może się jednak nie podniecaj tak bardzo...tylko naprawdę : -sprawdź czy wymieniłeś właściwą żarówkę -sprawdż bezpiecznik.... A dopiero potem...możesz się upić z rozpaczy |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-02-25 17:18:08 No taa...Maniuś siedzi drugą godzinę i czyta instrukcjem obsługi miernika.... ....a tu powoli ciemno siem robi ... |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-02-25 17:54:10
[/I]*to jest żart taki tępy nie jestem
[ wiadomość edytowana przez: markon dnia 2007-02-25 17:56:23 ] |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-02-25 18:04:18 taa...dużo ciekawych spostrzeżeń ...tyle że nic nie wiadomo dalej !
Minęło 2,5 godziny....to chyba rekordowy czas wymiany żarówki i kontroli bezpiecznika aaa...tym bardziej, że, póki co.... bez efektu hmmm...może jednak trza będzie donieść Anetce....zaraz się pewnie miejsce akcji sprecyzuje [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2007-02-25 18:06:19 ] |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-02-25 18:45:43 Może bateria w mierniku mu padła i siem chopina dziwi że wszędzie jest 0
Nawet na akumulatorze |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-02-25 19:11:31
rzekłbym raczej że ...zabłądził ...już 4 godziny wymienia tem żarufkem P.S. byłem niepoprawnym optymistom ....prawie 7,5 godziny i żarówka nadal "w wymianie" ...było nie było ...Maniuś jest w tej materii ...Najlepszy !! [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2007-02-25 22:50:30 ] |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-02-25 23:13:30 pisałem 4 h temu ze zarówki sa ok ze usterka jest instalacja samochodowa o długosci 6cm gdzie zasniedziała a przewód sie skruszył jutro wymieniam zrobie foty |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-02-26 00:35:21
ło rany !....bo musiałeś tamto akurat napisać w tej samej minucie co ja ?? .... normalne że nie zauważyłem... Cosik mi te 6 cm nie pasuje ...zmierzyłeś dokładnie ?? ....no sorki Maniuś , bo widzem że Cie już biere ....dobra już nie bendem Baw się dobrze |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-02-26 10:32:21 Bogus, coś się Mańka czepił. Jakieś 2 miechy temu też tak miałem. Spaliła się żarówka. OK. Wymieniłem. Dalej nie świeci. Sprawdziłem (a jakże miernikiem i próbówką) wszystkie bezpieczniki. To rozgrzebałem kawał instalacji od strony świateł. Potem od strony przełącznika . I dopiero po 2 godzinach bluzgania znalazłem... drugą skrzynkę bezpieczników. Wczesniej sprawdzałem w kabinie.... |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-02-26 13:03:03
No sorki...Krzysztofie... to nie tak ! Najpierw lojalnie podałem mu możliwości najprostsze ...np. to że mógł wymieniać niewłaściwom żarówkem (przerabiałem ostatnio w ligancy...ze 3 godziny chyba szukałem przyczyny czamu ta franca nie świci! ) Podałem też ..wspomnianą przez Cia "tajną" krzynkem bezpieczników ) A potem to tylko czas liczyłem...ot tak...dla forumowej rozrywki ...skąd miałem wiedzieć , że Maniuś się znerwi ? hi hi |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-02-26 16:07:10
|
Pacyga30 Deawoo Espero Łapszanka | 2011-02-06 17:35:45 Hah... też mam ten sam problem co markon i to też w ten sam dzień hmm, dobrze ze temat opisany, wiadomo czego się łapać Pozdro |