Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2011-04-05 19:48:17 Jeżeli byłby to immobilizer, to przy próbie odpalenia wskazówka obrotów całkowicie leży (nawet nie drga). Taki sam objaw jest przy przepalonym bezpieczniku pompy paliwa.
Na Twoim miejscu wymieniłbym filtr paliwa. Koszt niewielki, a może się zapchał. No jeszcze tylko napisz czy masz LPG Pozdr. |
kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2011-04-05 19:56:35 Miałem kiedyś podobnie. Wymieniłem kopułkę aparatu zapłonowego i problem zniknął.
Kobar |
slawek_p Klubowy Weteran Vectra C /Astra G/ P ... Jasienica | 2011-04-06 07:58:47 A może regulator ciśnienia paliwa. U mnie jak się popsuł objawy były identyczne. |
syndoktora Klubowy Weteran Espero(było), Astra ... Sosnowiec | 2011-04-06 08:07:46
|
slawek_p Klubowy Weteran Vectra C /Astra G/ P ... Jasienica | 2011-04-06 08:28:16
Być może to zależy jak padnie. U mnie praktycznie nie można było odpalić a jak już odpalił to i tak o żadnej jeździe nie było mowy. Po prostu go zalewało i gasł. |
syndoktora Klubowy Weteran Espero(było), Astra ... Sosnowiec | 2011-04-06 08:57:19
|
Ravpraca Klubowy Weteran Esperolot Warszawa-Kraków | 2011-04-06 10:53:19 Miałem podobny objaw. Auto nagle padło i przestało jechać na LPG.
Jednak u mnie udało się odpalić na benzynie i te kilka km dojechać do domu. Obejrzyj dokładnie kopułkę. Robią różne te kopułki. Czesto są strasznie badziewne np. podróby "korea". Sprawdź czy grafitowy bolec jest w porządku. U mnie ten bolec się wykruszył. Możliwe że u Ciebie jeszcze dodatkowo mokre świece unieruchomiły auto na amen. Kiedy wymieniałeś "elektrykę"? Czy po wymianie przewodów, kopułki, cewki i świec Twoje "dwuletnie problemy" nadal były? [ wiadomość edytowana przez: Ravpraca dnia 2011-04-06 10:56:46 ] |
Brandon Espero Kraków | 2011-04-06 11:48:50 Mysle, ze filtr paliwa to nie jest bo raczej auto by najpeirw przerywało albo coś, a nie zgasło tak nagle. "Dwuletnie problemy" kojarzy mi się, że zaczeły występować po zamontowaniu stożka. Jeśli chodzi o kopułke to jest w naprawde dobrym stanie, wygląda niemal jak nowa. Obstawiam moduł ale sprawa sie wyjaśni pewnie sama auto poszło do mechanika. |
Brandon Espero Kraków | 2011-04-06 12:53:33 Sprawa rozwiązana. Okazało się, że jednak pompa, która była uszkodzona i mimo, że pompowała paliwo to pod zbyt niskim ciśnieniem. Tego nie sprawdzałem z braku odpowiedniego sprzętu. Auto chodzi a przy okazji ma nową cewkę |
Ravpraca Klubowy Weteran Esperolot Warszawa-Kraków | 2011-04-14 08:39:24 Czy mógłbyś jeszcze napisać jak mechanik sprawdził pompę??
Nasze auto nierówno pracuje i ciężko pali na benzynie (na LPG ok) Pojawił się też dzwięk (takie lekkie buczenie) pompy paliwa. Wcześnej tej pompy prawie nie było słychać. |