Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
anjary Jelenia Góra | 2011-04-10 13:37:12 Witam,
problem istnieje także w warsztacie tylko nikt nie znalazł przyczyny właśnie się poddali wczoraj dwaj elektrycy i mechanik i kazali zabrać go do kogos innego nie wiedzą w czym tkwi problem opisali tylko objawy ale nie znaja przyczyny a ja jestem załamana to autko to taki mój pupil zawsze nie zawodne. |
anjary Jelenia Góra | 2011-04-10 14:40:12
Koło pasowe sie obraca cewka w rozruszniku też jest ok bo kręci jest tylko duży spadek napięcia przy odpalaniu z rozrusznika do 9,5V i prawdopodobnie dlatego nie wzbudza cewki zapłonowej to są przemyślenia elektro-mech. ale nic z nich nie wynika bo nie wiemy z czego to się bierze i jak z tym walczyć. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2011-04-11 02:28:50
Jedz do kogos kto przynajmniej skonczyl podstawowke z fizyki Sprawdzic zdolnosc rozruchowa akumulatora ,czy klemy nie skorodowane i masa z akumulatora na silnik i na nadwozie sprawna. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
anjary Jelenia Góra | 2011-04-11 17:59:39
witam Pana dzisiaj trafił chyba do kogoś kto ma trochę oleju w głowie bo znalazł czujnik wału korbowego walnięty nie wiem tylko czy to ma wpływ na odpalanie bo wiem POan baby to się na tym nie znają ale już coś się dzieje a nie patrzą na moje auto jak na eksponat muzealny i guzik znaleźli.Może jest jeszcze jakaś nadzieja na życie mojego autka. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2011-04-11 23:56:53
]Czujnik walu moze dawac taki efekt ,najlepiej widac na oscyloskopie kiedy sygnal sie deformuje lub jest za niski. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer [ wiadomość edytowana przez: madzia_83 dnia 2011-04-12 07:48:39 ] |