Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2008-04-19 21:06:58 Na początek trzeba sprawdzić wycieki, odpowietrzyć układ, wyjmij termostat, dolej płynu.
Wentylator sprawdź na krótko czy działa bez czujnika. |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2008-04-21 19:53:41 Korek ma zacząć przepuszczać ciśnienie powyżej 108kPa. Termostat załóż ponownie, gwarantuje on poprawną termicznie pracę silnika, zmniejsza zużycie paliwa. |
piotrkulig hyudai pony i accent lodz | 2009-07-08 03:43:40 umnie w pontonie nie działał wiatrak na chłodnicy , powodem był przerwany kabel między czujnikiem temperatury w chłodnicy a przekaźnikiem od wentylatora . Mimo usilnych starań nie znalazłem miejsca przetarcia kabla musiałem pociągnąć nowy przewód . od tej pory działa jak talala dodatkowo dla bezpieczeństwa podłączyłem ręczny włącznik. Węże muszą twardnieć ponieważ korek na chłodnicy ma zawór utrzymujący ciśnienie 0,9 bara ( napis na korku) |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2011-05-14 19:19:39 No to elektryka sie klania. Najpierw sprawdz sam wentylator, potem kabel od czujnika do przekaznika, dzialanie przekaznika, kable od przekaznika do wentylatora. Zakladam ze czujnik jako nowy podaje sygnal. Mam nadzieje ze jako kobieta znasz sie troche na elektryce, mierniku i nie boisz sie troche pobrudzic. Pamietaj o bezpiecznikach.
[ wiadomość edytowana przez: Cobra_JM dnia 2011-05-14 19:22:53 ] |