[n7a]jaka temp oleju??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ma ktos moze wskaznik oleju, jaka jest normlana temperatura oleju w rs?

plus minus 90-110 stopni. Dokladnie nikt Ci nie poda bo w jednym bedzie 95 w drugim 100 stopni i nie ma na to reguły. max chyba jest 130 albo 140 stopni cos koło tego. Zalezy tez od temperatury powietrza na zewnatrz oraz od ujezdzania silnika.

[ wiadomość edytowana przez: Magik123 dnia 2011-06-23 15:27:17 ]

Dokladnie koło 100 jak ma temp.roboczą.W astrze gsi jest chlodnica oleju,zastanawiało mnie czemu nie ma w rsie (są to bardzo podobne samochody,nawet tak samo gniją ) pewien specjalista oświecił mnie mówiąc że dzięki łańcuchowi na rozrządzie,nie musi mieć chłodnicy,że olej rozbryzgiwany chłodzi się samoczynnie.ale miał z 3 browce wypite zastanawiałem się nad tym i coś w tym jest

Cytat:
2011-06-23 18:41:45, lukirs pisze:
Dokladnie koło 100 jak ma temp.roboczą.W astrze gsi jest chlodnica oleju,zastanawiało mnie czemu nie ma w rsie (są to bardzo podobne samochody,nawet tak samo gniją ) pewien specjalista oświecił mnie mówiąc że dzięki łańcuchowi na rozrządzie,nie musi mieć chłodnicy,że olej rozbryzgiwany chłodzi się samoczynnie.ale miał z 3 browce wypite zastanawiałem się nad tym i coś w tym jest

to chyba juz mial ladnie wlane jedno z drugim nie ma nic wspolnego

Witam
Z reguły temperatura oleju w magistrali jest o ok. 10 stopni większa niż temperatura wody. W swoim 1.4 temperatura oleju w misce olejowej wynosi ok. 80 stopni ale to tylko dlatego że czujnik umieszczony jest w korku spustowym gdzie temperatura jest najniższa.
Pozdrawiam