Transport motocykla do Anglii

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, wiecie jak przywieźć moto na wyspę żeby było w miarę chociaż cenowo? No i żeby dowieźli w jednym kawałku

Cytat:
2011-05-22 21:27:04, Jacenty pisze:
Witam, wiecie jak przywieźć moto na wyspę żeby było w miarę chociaż cenowo? No i żeby dowieźli w jednym kawałku

Pamiętaj tylko , że coby się legalnie poruszać w ichni kraju musisz mieć kierownicę po prawej

sorry ..NMSP

Wiem, że są prywatne, towarowe busy, które regularnie kursują z gratami Polska - Anglia...

Cytat:
2011-05-22 21:27:04, Jacenty pisze:

Przepraszam za ciekawość, ale po co chcesz targać moto na wyspę? Tam motocykle są tańsze, niż na kontynencie.

Cytat:
2011-05-27 09:27:07, -JACO- pisze:
Wiem, że są prywatne, towarowe busy, które regularnie kursują z gratami Polska - Anglia...

Płatność od kilograma przynajmniej tak teściu zwoził rzeczy z Irlandii

Wyslanie motocykla to koszt okolo 20 do 250 funtow. I to bylo jakies pol roku temu. moge poszukac namiarow na ludzi ktorzy to robia. pamietaj ze mozesz jezdzic tylko 6 miesiecy na wyspie. Przepraszam nie mam polskich znakow

Sprawa załatwiona, mam firmę za 160 funtów zawiozą z Suwałk do Birmingham. Sorry za wcześniejszy brak odpowiedzi,trochę mi się nawaliło na głowę. Swoją drogą, to co po tych 6 miesiącach? Wrócić na chwilę czy zarejestrować tam? Ktoś testował?

[ wiadomość edytowana przez: Jacenty dnia 2011-06-06 16:53:18 ]

Cytat:
2011-06-06 16:22:33, Jacenty pisze:
? Wrócić na chwilę czy zarejestrować tam? Ktoś testował? [ wiadomość edytowana przez: Jacenty dnia 2011-06-06 16:53:18 ]

Tam raczej nie zarejestrujesz, bo Ci przeglądu tamtejszego nie podbiją. chyba, że sobie wymienisz lampę przednią na angielską.

Pozdr.

Cytat:

Tam raczej nie zarejestrujesz, bo Ci przeglądu tamtejszego nie podbiją. chyba, że sobie wymienisz lampę przednią na angielską.

Czasami wystarczy naklejka na lampe.
Co do 6 miesiecy to jest to max. okres jaki mozesz jezdzic po uk w ciagu 365 dni. Potem musisz zarejestrowac lub zjechac. Jezeli motocykl nie jest na ciebie to musisz miec zielona karte ze swoimi danymi. Policja jest na tym punkcie czula. Jak masz pytania to wal smialo.

Cytat:
Jak masz pytania to wal smialo.

Mam same pytania
Jak naklejka? Gdzie ją można dostać i za ile? Przez te sześć miechów mogę jeździć na prawostronnej lampie? Jeżeli moto jest na mnie, to co potrzebuję zamiast tej zielonej karty? Jak się rejestruje moto w Anglii? Czy muszę wyrejestrować z Polski? Fajnie byłoby mieć rejestrację w obu krajach Nie mam licznika w milach (brak podziałki na zegarze), czy to jest jakiś problem podczas kontroli policji (albo np. z ew. MOT-em)?

Naklejki na lampe przekierowywuja strumien swiatla zeby nie oslepiel kierowcow z naprzeciwka. znajdziesz na kazdej wiekszej stacji paliw na wyspie kosz od 5 funtow w gore. Jezeli moto jest na ciebie to nie ma problemu. polisa OC + zielona karta+ dowod rejestracyjny + prawko I BARDZO WAZNE BILET Z PROMU do potwierdzenia jak dlugo znajdujesz sie na wyspie. Zrobili sie na bardzo uczuleni bo od cholery polaków mialo to w du...e. Co do licznika to zalezy jaki masz Jezeli cyfrowy to mozesz kupic przejsciowke ktora wpinasz pomiedzy linke predkosciomierza a skrzynie i ona sama zmnienia km/mile. Jezeli zwykly to wystarczy sama tarcza na zegar.Co do rejestracji to nie wiem czy musisz wyrejestrowac z PL czy nie. Natomiast co do MOTu zalezy jak trafisz. Jezeli auto jest starsze niz 10 lat to moga byc problemy z zarejstrowaniem Nie wiem jak z motorem Pozdrawiam

Cytat:
polisa OC + zielona karta+ dowod rejestracyjny + prawko I BARDZO WAZNE BILET Z PROMU

No to mam problem, nie mam zielonej karty, ubezpieczalnia w PL twierdzi że moje OC na terenie UE wystarczy. Biletu z promu też nie mam, tak w ogóle to przyjechałem sam a moto sprowadziłem dopiero teraz - jakieś 6-7 tygodni od mojego przyjazdu. Który bilet mam mieć?
Dzięki za odpowiedzi!

Bilet z data od kiedy moto jest na wyspie. Ubezpieczalnia Gowno sie zna, bo pomimo ze Wielka Brytania jest w UE to i tak niestety zadzi sie swoimi prawami.

Jesteś w Glasgow? Możemy się spotkać? Gdzie załatwić tę kartę żeby było najszybciej? (i najtaniej najlepiej też )

Jestem w Glasgow caly czas. Karte powinien dac Ci ubezpieczyciel bezplatnie.