Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Qbk Miłośnik FSO - Warszawa | 2006-01-05 10:52:12 No ja wiem, że przy nicku mam gwiazdkę, ale wątek ten może się przydać i innym. A na forum Nubir odpowiedzi jakie dostanę będąbrzmiały: jedź do gazownika.
A mianowicie - musze zdjąć zderzak w Kratexie i przeszkadza mi zawór tankowania... jak go zdemontować?? I czy jak go zdemontuję, gaz, który jest w butli nie pójdzie się ...?? Prosiłbym o odpowiedzi "łopatologiczne", bo mam dyplom z ekonomii a nie z mechaniki Aha, furą chwilowo nie pojadę nigdzie, więc nie mówcie mi żebym pojechał do gazownika [ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2008-03-18 02:33:35 ] [ powód edycji: modyfikowałem tytuł ] |
Qbk Miłośnik FSO - Warszawa | 2006-01-05 10:58:37
Dobrze mnie zrozumiałeś (aczkolwiek czy było to trudne?? ) Opcja nr 2 jest poprawna - wlew jest wkomponowany w zderzak... |
Qbk Miłośnik FSO - Warszawa | 2006-01-05 11:51:32
Patrzyłem i widziałem że trzeba to odkręcić. Ale może być tak że np. są odwrotne gwinty - ja tego nie wiem. Chodziło mi o takie porady. I dzięki za odpowiedź na drugie pytanie... |
Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2006-01-05 11:51:56 Gaz nie ucieknie, kolega jak zdejmował zderzak w omedze to pękł mu przewód idący do wlewu i gaz nie uciekł, niemniej jednak zakręcić gaz na butli nie zaszkodzi. |
Qbk Miłośnik FSO - Warszawa | 2006-01-05 22:44:18 Dobra Panowie - zderzak został zdjęty - poleciało tylko troszku gazu z przewodu.
Jutro zakładam - może nie wylece w powietrze Dzięki Majchalu - to akurat wiedziałem. Aha, śrubokrętów ci u mnie dostatek - a że akurat nie wiedziałem że PH to gwiazdka to w niczym mi nie przeszkadzało . Cd będzie jutro... |
Martini81 Miłośnik FSO Opel Omega B sedan Oslo Norge | 2006-01-06 20:07:52 Nie powinieneś.
Są dwa zaworki na przewodzie do tankowania LPG: jeden umiejscowiony we wlewie i drugi na wielozaworze butli, tak więc szansa że sobie pofruwasz są nikłe |
Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2006-01-08 23:24:42 jak widac na forum Qbk cały , więc operacja demontażu i montażu zaworu się powiodła |
MadLuck Radom | 2011-06-05 22:50:49 Podłączę się pod temat.
Mam pilne pytanie pomimo tego iż już zainstalowałem nowy wlew ale chce byc pewny że zrobiłem to poprawnie. Mianowiecie nie jestem pewien czy poprawnie zamontowałem wlew. Zrobiłem nastepująco, element nr 1 nałożyłem na miedziana rurkę gazu po czyn element nr 2 nałożyłem na rurkę gazu, następnie element 3 zkręciłem z elementem nr 1. Domyślam się że zadaniem elementu nr 2 czyli miedzianego łącznika jest zaciśnięcie dokładne się na rurce gazu i uszczelenienie ale prosiłbym o potwierdzenie mojej tezy Zdjęcie elementów kliknij |