Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2010-04-20 07:49:15 Cewka w aparacie zapłonowym |
slawek_p Klubowy Weteran Vectra C /Astra G/ P ... Jasienica | 2010-04-20 09:16:18
|
pochlast Espero 1,8 CD [LPG] Legnica | 2010-04-20 11:20:38 Ponieważ objawy masz i na gazie i na pb, zapewne zapłon szwankuje. Potwierdzam zalecenia kolegów. Zmień od razu:
kopułka + palec = 20 zł cewka aparatu = 15-20zł Koszt niewielki, a bedziesz mieć spokój na dłuuugo Na wszelki wypadek sprawdz jeszcze te świece i kable [ wiadomość edytowana przez: pochlast dnia 2010-04-20 11:22:37 ] |
Blister ESPERO 1.8 CD LPG Poznań | 2010-04-21 00:14:12
|
aro170 esperoo mrągowo | 2010-04-21 21:09:43 Mam podobny problem. padł mi regulator ciśnienia paliwa. wymieniłem go. ale teraz nie pali mi na benzynie. zapalam na gazie (na gazie bardzo dobrze pracuje) przełączam na benzynę i chodzi na wolnych obrotach ale gdy dodaje gazu to się dusi, strzela czasami, brakuje mu mocy, założyłem stary regulator ciśnienia to na starym zapala i chodzi na benzynie tylko że leci benzyna z regulatora i też się dusi. co to może być????
(pompa paliwa pracuje) |
kondziak Mesio E-Classe W210 Białystok | 2010-04-26 18:37:13 Tak jak pisze kolega Pochlast sprawdź przewody WN. W moim to było przyczyną że nie palił albo odpalał i "zdychał" po chwili. |
asc76 Espero 1.8 1999 Łódź | 2010-04-28 09:35:07 Dziękuję za wszystkie uwagi i porady. Wymiana kopułki, przewodów, świec i palca rozwiązała problem ze strzelaniem i nierównością pracy silnika. Teraz jest dobrze.
Jednak powracają problemy z jazdą na benzynie. Bywa teraz tak, że muszę odpalać rozgrzane auto z gazu bo bardzo buczy pompa. i benzyny nie ma w obiegu. Kiedy próbuję się w czasie jazdy przełączyć na benzynę to po prostu nie ma ciągu. Niedawno, dwa tygodnie temu, zmieniłem filtr paliwa, ten zewnętrzny pod drzwiami pasażera z tyłu, czy możliwe, że mam takie zanieczyszczenia w baku, że już się filtr na powrót zanieczyścił? Najdziwniejsze jest to, że rano, kiedy samochód stał całą noc, auto odpaliło bez problemów na benzynie, i też bez problemów przełączyło się na gaz i na powrót w czasie jazdy znowu na benzynę. Czy mogę sam z Waszymi poradami zaradzić temu problemowi czy też muszę oddać auto do warsztatu? |
kondziak Mesio E-Classe W210 Białystok | 2010-04-28 21:56:33 Jeżeli podejrzewasz że masz jakieś syfy w baku to możesz jeszcze spróbować kupić na stacji STP wlać do baku i zalać jakieś porządnej najlepiej 100 oktanowej benzyny np. na shelu racinga i dać mu w pizde na wszystkich biegach może przepali i wyczyści. |
rudi Espero Wloclawek | 2010-04-28 22:32:01
klasyk- to pompa do wymiany - niedużo kosztuje i zrobisz sam w 15-20 minut |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2010-04-28 23:43:35
Po powrocie z Ukrainy gdzie tankowałem benzyne na róznych stacjach też miałem problemy, że czasem nie chciał odpalać itp, to wlałem mu jakiegoś środka z marketu za 10zł, a później wjeżdżałem na droge, rozpędzałem się na LPG do 80km/h i zaczynałem ostro hamować silnikiem przełączając jednocześnie na benzynę. Wiem, że sposób idiotyczny, ale czasami miałem już dość i chciałem dać "w dupe" silnikowi, żeby sie opamiętał i zaczął normalnie działać Pozdr. |
gafcio Klubowy Weteran espero 1.8/Zoffija 1 ... sosnowiec | 2011-06-20 12:15:50 Podczepię się pod temat.
Od paru miesięcy zaczęły stopniowo pojawiać się problemy z pracą silnika.Pierwsza pojawiła się "dziura w gazie" przy 1800/obr.Uznałem to za normalkę przy wypracowanym silniku-faktycznego przebiegu nie jestem w stanie określić.Następnie postępowały nierówności w pracy motoru na gazie,kolejno na benzynie.Cały czas próbowałem odnaleźć feler ,kolejno przeglądając podzespoły-i nic wielkiego nie namierzyłem.Wreszcie zdecydowałem oddać autko do mechanika.Przed tym jednak postanowiłem wymienić tłumik środkowy bo wstyd było odpalić pod blokiem.Po tej wymianie silnik chodzi jak zegareczek.Cichutko,równiutko-miód malina. |
gafcio Klubowy Weteran espero 1.8/Zoffija 1 ... sosnowiec | 2011-06-21 12:26:56 Wychodzi na to,że ten tłumik pomógł jak nakrywanie kociej kupy kapeluszem.Dzisiaj znowu silnik fiksuje.Podejrzewam że to koniec moich wynurzeń technicznych w tej sprawie.Po wypłacie zdaję go na warsztat. |
gafcio Klubowy Weteran espero 1.8/Zoffija 1 ... sosnowiec | 2011-06-24 20:29:54 Jednak nie daję za wygraną.Dzisiaj dotarły do mnie nowe świece,kable,kopułka i palec rozdzielacza.Wymieniałem świece w grudniu kable sprawdzałem dłoniom na mokro ,kopułka i palec sprawdzałem i czyściłem w zeszłym tygodniu.Po wymianie przejechałem parę kilometrów i jest OK.W zapeszanie nie wierzę więc zobaczymy co dalej. |