Toyota nie odpala po wymianie ksenonów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam Toyotę Avensis 2007r. D4D, wymieniali mi w warsztacie ksenony po wymianie fakt świeciły, ale zauważyłem że zegar został przestawiony i świeciła się kontrolka hamulca ręcznego. Po 3 dobach postoju nie chciała odpalić, wszystkie kontrolki zaczęły migotać i było słychać cyk, cyk, cyk pod maską. Na początku myślałem, że to akumulator, ale ta sama sytuacja zaistniała przy rozruchu na kable z drugiego samochodu. Próbowałem też naładować akumulator, ale nie da się. Przy podłączonym prostowniku radio gra, szyby podnoszą się i opuszczają, fotele też , kontrolki świecą się, a ksenony migoczą. Przy próbie rozruchu silnika ta sama sytuacja co wcześniej. Gdzie jest problem, proszę o pomoc, z góry dziękuję.

Do ilu V spada napiecie mierzone na klemach akumulatora podczas krecenia rozrusznikiem czy probowaniu kiedy robi to cyk cyk??
Moze poprostu ten akumulator ma zwarcie w celi i trzeba go wymienic.
Pozatym kiedy akumulator jest tak rozladowany i odpalasz na kable to trzeba spiac auta na 15 minut -dawca ma wlaczony silnik, i dopiero probowac odpalac.

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2011-06-26 19:59:18 ]

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2011-06-26 20:05:43 ]

napięcia nie mierzyłem,jutro to zrobię i kupuję nowy akumulator.może wystarczy, a jak nie będę prosił o dalsze podpowiedzi a na razie za to dziękuje

miałeś racje Bigelektronie ,przyczyną był akumulator.Z nowego odpalił na dotyk.SZACUNEK !!!!!