Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2011-08-09 22:05:14
Najkrócej jak można...NOWA szyba jest jedynym słusznym wyjściem! przy odrobinie szczęścia ..za max 350 zł będziesz miał demontaż /montaż szyby i przeklejoną naklejkę rej. ...no chyba, że Twoim zdaniem warto zapłacić...100zł za porysowany , stary blat (innych nie ma na rynku wtórnym!) ...150 za montaż ..i pewnie 20zł za naklejkę...i jeszcze może jakiś dojazd z 50zł .. |
syndoktora Klubowy Weteran Espero(było), Astra ... Sosnowiec | 2011-08-10 10:17:24
|
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2011-08-10 11:03:08
Jeśli tylko jeździ tym autem normalnie...a szczególnie jeśli jeździ na co dzień (tym bardziej jeśli .. "co noc") ...Warto Jeśli potrafi sobie wymienić sam...tym lepiej...wtedy na pewno nie będzie to koszt =350 tylko np. o stufkę mniej |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2011-08-10 13:59:49 Nie tak dawno przy okazji wymiany szyby w innym aucie pytałem o szybę do Espero (mam pękniętą już 8 lat).
Koszt szyby + wymiana 280zł (nalepka gratis). Szyba oczywiście atermiczna taka jak oryginalna. http://www.euroglas.com.pl/ |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2011-08-11 16:45:06
Tak, a to drugie pytanie każe mi odpowiedzieć że sam tego porządnie nie zrobisz |
virus25 Espero CD Bydgoszcz, Nowa Wieś Wielka | 2011-08-13 07:37:54 Jedź do najbliższego warsztatu zajmującego się wymianą szyb i kup od nich drut do wycinania. Ja tak zrobiłem i wymieniłem szybę pod blokiem w 40 minut. Po wklejeniu obejrzyj dobrze, czy jest szczelnie, po godzinie możesz przeprowadzić jazdę próbną. Jeżeli gdzieś będzie szumiało to odsuń uszczelkę i naładuj kleju, potem wsuń z powrotem uszczelkę i będzie ok. Ja w tej dziedzinie jestem amatorem, a poradziłem sobie bez problemu choć nieszczelności było kilka to i tak dałem radę je zakleić. Pamiętaj żeby kupić podkład do kleju! W najgorszym przypadku będziesz miał krzywo wklejoną, lub klej wyjdzie ci wewnątrz auta, co oczywiście nie jest już zbyt istotne w naszych autach Pozdrawiam. |
virus25 Espero CD Bydgoszcz, Nowa Wieś Wielka | 2011-08-13 07:39:41 Dodam tylko coś dla czepialskich gdyby mnie było stać, to oczywiście pojechałbym, dał 100 i miał spokój, ale niestety nie mam kasy na takie wydatki i bardzo się cieszę, że zrobiłem to we własnym zakresie. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2011-08-15 11:49:30
już 15 sierpnia....baaardzo jestem ciekaw (jako czepialski ) ..na ile przydały się Tobie "misiowate porady" Kolegi virus25 ?? Noji..ogólnie też..jaki efekt docelowy osiągnąłłeś ?? |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2011-09-01 17:11:22
Trwało to miesiąc...czyli albo jeździłeś z walniętą szybą , narażając się na mandat i utratę dow. rej. koszty dalece przekraczające wartość nowiutkiej szyby z montażem...albo miesiąc spędziłeś na poszukiwaniu (jeżdzeniu, telefonowaniu itp itd.) co też generuje wymierne koszty i cholerne straty czasu ..albo i to i to ...jakby dokładnie policzyć.. może i zaoszczędziłeś jakieś 20zł . Ale co tam!..masz satysfakcję , 20zł w kieszeni na pifko , jesteś zadowolony i to je najważniejsze ! No i podoba mi się konkretny opis całej akcji |
slawek_p Klubowy Weteran Vectra C /Astra G/ P ... Jasienica | 2011-09-01 17:47:02
I tak właśnie powinno być. Może nie jest to aż tak istotne w tym wątku ale w poradach motoryzacja czasem aż się prosi o wyjaśnienie co było przyczyną. Potem szuka się coś w wyszukiwarce znajduje się objawy podobne, wiele kolegów stara się pomóc, doradzić, a jak zainteresowany z pomocą znajdzie co było przyczyna ma w nosie wszystkich i nie ujawnia szczegółów. A ilu osobom to by pomoglo i często nie zakładali nowego wątku. |
franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2011-09-01 20:37:56 tak Mnie sie wspomnialo ...
też miałem pekniecie na samym środku u dolu miedzy jednym wylotem powietrza a drugim Nikt sie nie sapał. Akurat w tym miejscu miałem przylepiony uchwyt na nawi. i tak z 2 lata, przyszła grubsza zima i pękło! w dół poszło. Dzwonilem tu i tam Ceny tak miedzy 280zł - 350zl za wszystko. 3 tyg pozniej miałem dzwona (nie z mojej winy) Sprawa sama sie rozwiazała ;p hejja |
gafcio Klubowy Weteran espero 1.8/Zoffija 1 ... sosnowiec | 2011-09-12 00:36:42 Przedwczoraj wymieniałem przednią szybę.Koszt wymiany wraz nową szybą 350 zł.Na tyle niską cenę udało mi się wynegocjować telefonicznie,przeczesując adresy w internecie.Fatygując się osobiście po szrotach i warsztatach wychodziło jeszcze drożej.Za używaną wołali od 100 do nawet 250 .Koszta robocizny czasami 350 i więcej.Tajemnicą pozostanie tylko jakość wykonanej pracy-oby na zawsze. |
Michal-500 Clio Sosnowiec | 2011-09-12 17:53:31
Przeca gwarancję jaką dają, czy nie? |
gafcio Klubowy Weteran espero 1.8/Zoffija 1 ... sosnowiec | 2011-09-14 22:24:38 Pewnie ,że dają .Tylko nie dopytałem jaką.Akurat wtedy gorączka ,katar i kaszel zamuliły mi zmysły do poziomu pustaka.Niestety źle toleruję łatwo dostępne specyfiki medyczno pochodne.Wolę przemęczyć parę dni niż dostać sraczki po lekach ale nie o tom mowa. |