[RS2000] Jak wyjąć pompę wody?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam leje mi sie z pompy wody w eresie niby sciagamy koło błotnik alternator odkrecamy 5 śrub i ma wyjść ja miałem swapa z 1,6 na 2,0 no i pompa nie wychodzi bo brakuje około 1 centymetra przeszkadza podłużnica czy muszę cały silnik zruszyć czy jest jakiś myk?? prosił bym o szybką podpowiedz

[ wiadomość edytowana przez: Kalor dnia 2011-10-14 23:49:31 ]
[ powód edycji: Edycja tytułu ]

spróbuj koło pasowe z niej ściągnąć, a jak nie poluzuj silnik na śrubach od łapy albo odkręć dwie śruby całkiem, zostaw na jednej luźnej (ta łapa przy rozrządzie) i sobie silnik podniesiesz do góry lewarkiem, moze wtedy wyjdzie.

wielkie dzięki jurto spróbuje podnieść silnik bo koło już próbowałem i nie da rady pozdrawiam

a powiedz mi jeszcze czy wymiana pompy zawsze sie wiążę z ruszaniem silnika czy zależy od modelu i przeróbek ??

Z tego co pamietam jak mi wymienial kolega pompe to zajelo mu to chwilke moment, napewno niczego nie demontowal typu altek i zderzak

Odkręć kółko i odegnij silnik na poduchach żeby się troszkę odsunął od podłużnicy ( jakimś długim i mocnym drewienkiem)

no generalnie coś nie jest ok skoro pompy nie możesz wyciągnąć, może ruszasz nie to co trzeba ?

No udało się dzieki za podpowiedzi odkręciłem 2 śruby od łapy koło aku lewarek pod miskę i poszło pozdrawiam