Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
czytom Espero Kaniów | 2005-12-01 08:08:03 A ja kurde fakturę na żarówki do kosza wyrzuciłem
I jak się teraz wytłumaczę... |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2005-12-01 09:32:13
Wyboru dokonałem własnowolnie Z trzech rodzajów ; -vision plus -blue vision -nightguide wybrałem te ostatnie.
Weszły teraz przepisy, że jak kogoś złapią z przepaloną jedną żarówką to od razu do ancla bez wyroku. |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-12-01 12:54:36 ja ostatnio sprawiłem sobie philips blue vision.....
bo po kilku miesiacach tungsram megalight sie po prostu spalił..... dają bardziej białe swiatło, lepiej oświetlają droge od tungsrama... jednak to nie to co ma być... w esperaku, którego kupiłem po wypadku są zamontowane przekaźniki.... nie miał włożonych rzadnych lepszych żarówek.... jakieś zwykłe narvy i światła świecą dużo lepiej niż u mnie blue vision...... tak więc chyba opłaci sie zamontować przekaźniczki... pozdro |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-12-01 14:10:58 DENWER móglbys zrobic fotke? chciałbym zobaczyc jak to swieci na drodze.. w ciemnosciach. I jak jest z jadną na oswietlonych ulicach? Moje BV są prawie niewidoczne podczas jazdy po oswietlonych ulicach zwłaszcza gdy jest mokra nawierzchnia. |
czytom Espero Kaniów | 2005-12-01 14:20:37 O tej porze roku to niestety normalne w naszych autkach.
Jak tak sobie jeżdżę to często widzę że użytkownicy Espero posiłkują się przeciwmgielnymi żeby cokolwiek widzieć przed sobą. |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2005-12-01 14:56:47
Muszę więc poczekać aż się ściemni. |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2005-12-01 15:13:00 A co sądzicie o Osram Bilux Silverstar? Komplet H1 za niecale 56zł. Tez planuje zmienic bo ledwo widze a takie własnie polecał mi jeden z memberów i już wlasciwie się na nie zdecydowałem ale chciałbym poznac opinię jesli ktoś jeszcze je ma/miał a może uwaz a że ktoreś są lepsze? |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2005-12-01 19:09:37 Oto pierwsze zdjęcie, bez obróbek graficznych. Jedynie została zmniejszona rozdzielczość. Tymczasowo więcej zdjęć spokojnie nie dało się zrobić z racji braku spokoju. Co chwila pojawiał się jakiś samochód, a próbowałem w różnych miejscach.
|
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-12-01 22:02:42 Jezdnia była mokra? swiecą niezle... lepiej niż moje BV |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-12-01 22:59:24 denwer mile zolto swieca te zaroweczki - lagodny dla wzroku kolorek... |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-12-02 02:01:36
świecą lepiej niż u mnie BV... masz przekaźniki??? [ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2005-12-02 02:02:26 ] |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-12-02 12:56:40
Nie ma co oceniać wydajności żarówek na podstawie zdjęcia... jestem w stanie swoim aparatem zrobić taką fotkę że pomyślicie że mam ksenony. Najlepiej zrobić zdjęcia autu z normalnyumi żarówkami i po wymianie, z tego samego miejsca (najlepiej ze statywu), w zamkniętym pomieszczeniu i z identycznymi parametrami ekspozycji, czułością i balansem bieli. Jednak na zdjęciu DENWERA podoba mi się przede wszystkim rozkład światła i wyraźna granica światła i cienia. |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2005-12-02 15:34:06
To prawda. Trochę się zastanawiałem jak to zrobić, aby to miało sens i odwzorowanie. Ustawiłem więc aparat na balans-auto. Nie było to jednak dobrym pomysłem bo to pierwsze zdjęcie wyszło troszeczkę przekłamane. Strumień świetlny jest nieco pożółkły, ale chodziło mi o przedstawienie oświetlenia drogi przez te zarowki.
Nie był typową mokrą jak np. po deszczu, ale nie była sucha.
Nie, ( oryginał) i dlatego mam spadek napięcia na żaciskach żarówek o ok 0.5 V. A oto drugie na drodze oświetlonej z ręcznym balansem bieli ustawionym tak aby wyglądało jak w realu. Droga prawie wysuszona. |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-12-02 18:54:03 a czy jest możliwe , zebym ja miał jeszcze niższe napięcie na reflektorkach????
pytam bo u mnie śwatła świecą słabiej....a w porównaniu do światełek z przekaźnikami to niebo a ziemia jest pozdro |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2005-12-02 20:13:40 Voltomierz w rękę i sprawa się rozjaśni. |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-12-02 20:25:10
tak zrobie.. jak tylko moje esperko wróci z trasy pozdro |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-12-02 22:38:15 Albo spróbuj podpiąc "na krótko" czyli bezposrednio z akumulatora na włączonym silniku i wlączonych swiatłach... wtedy zobaczysz czy jest wogóle sens montowania przekazników.... u mnie nie było zadnej róznicy za to w polonezie... kolosalna... |