Linka predkosciomierza i wyskoie obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ok, do tej pory radzilem sobie wg zalecen uzywajac szukajki, ale teraz przebrnalem przez chyba wiekszosc watkow i nie mam pojecia co jest...
Sytuacja wyglada tak- jechalem sobie do pracy i w pewnym momencie patrze-predkosciomierz nie dziala-ok linka sie urwala-spoko bez tego da sie zyc jakis czas-sie wymieni... Ale w tym samym czasie zaczal chodzic na dziwnie wysokich obrotach na jalowym-zazwyczaj 1800 rpm trzyma... Zgasze, odpale i chodzi jakis (krotki) czas dobrze i od nowa sie wkreca...
Odpialem sonde-bez zmian, wyczyscilem wszystkie wtyczki, krokowca i przepustnice-dalej to samo.... Mam zamiar kupic nowego krokowca i podmienic, chociaz jak znam moj fart to nie bedzie to
Pytanie mam takie-czy linka predkosciomierza moze miec cos wspolnego z tymi obrotami( ), bo stalo sie to rownolegle czy po prostu mam taki fart,ze linka sie urwala i krokowiec padl na raz???

Raczej awaria czujnika prędkości który jest na skrzyni biegów.

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2011-10-30 16:02:02, Adam4302 pisze:
Raczej awaria czujnika prędkości który jest na skrzyni biegów.

Ok, ale to spowoduje tez,ze linka nie bedzie obracac sie w pancerzu? Bo oczywiscie zapomnialem napisac,ze wyciagnalem zegary, wepchnalem linke maksymalnie do srodka pancerza i sprobowalem sie kawalek przejechac-nie obrocila sie nawet pol razu... Z drugiej strony wyjsc z pancerza tez nie chciala, a gdyby byla urwana to chyba powinna wyjsc bez bolu, dobrze mysle???
W sumie, nie wiem dlaczego, ale predkosci nie pokazuje wogole, a co obrotow to ma tak czasem,ze jezdzi normalnie, jakby nic mu nie było, ale koniec koncow znow wskakuje na te 1800 i pozamiatane Ten czujnik może dawać takie objawy???

Cytat:
2011-10-31 07:53:09, Viper2000hp pisze:
Ok, ale to spowoduje tez,ze linka nie bedzie obracac sie w pancerzu?...............

Ten czujnik jest pomiędzy skrzynią, a linką prędkościomierza, więc jego mechaniczne uszkodzenie spowoduje, że linka nie będzie się obracać.

Ok, dzis jade po czujnik-zobaczymy Oby to to bylo Swoja droga, jak sie ma gaz to podejscie tam jest cudne Mam gLupie wrazenie, ze Espero zaczelo empatowac od Bestii i zaraz bede mial nowa gehenne

Cytat:
2011-11-02 06:57:56, Viper2000hp pisze:
Ok, dzis jade po czujnik-

Trzeba było sprawdzić wcześnie jaki masz u siebie. Bo były z oznaczeniem A i B.

Cytat:
2011-11-02 11:31:12, JaRabbit pisze:
Trzeba było sprawdzić wcześnie jaki masz u siebie. Bo były z oznaczeniem A i B.

A gdzies tu czytalem,ze to wszystko jedno
Zreszta problem mi sie sam rozwiazal bo w sklepie nie mieli, a dostawa po nowym roku wiec poszukam innego sklepu i spojrze jaki ten czujnik mam