Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2011-10-26 22:59:28
Miałem to samo ..zaprzyjaźniony mechanik powiedział , że z doświadczenia , nawet nie ma co próbować w tym grzebać tylko wymienić od razu bo problem będzie ciągle się powtarzał. Wymienił - błąd zniknął ,problem zniknął ...1.5 roku już spokój Co do "innego elementu" -raczej nie - skaner jednoznacznie określił przyczynę - po wymianie elementu usterka odejszła bezpowrotnie |
archive15 Lacetti 1.6 LPG Zabrze | 2011-10-26 23:05:06 2 śrubki i po sprawie - wymiana dziecinnie prosta |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2011-10-26 23:08:16 Dzięki Wam Jak uda mi się jutro kupić (obdzwoniłem dzisiaj 2 sklepu i nie mieli) to wymienię i dam znać. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2011-10-26 23:21:03
Tylko nie wolno się tym bawić za bardzo bo cosik tam może się przekręcić i będzie ku ku ...nie wdrażałem się w temat ale mnie ostrzegali więc też powiem głośno . Powodzenia |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2011-10-29 14:55:29 Wymieniłem dzisiaj TPS-a, zrobiłem reset kompa i ..... błąd 22. Podejrzewam partaninę gaziarza (coś tam jest podpięte). |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2011-11-08 13:07:40 Też chciałbym zdublować te przewody, ale nie wiem jak się do tego zabrać w sensie że nie mam pojęcia jak znaleźć przewody od tpsa przy kompie. Bardzo prawdopodobne jest że właśnie kable są przyczyną błędu. Ostatnio jechałem po trasie i na wyższych obrotach check gaśnie. |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2011-11-13 10:27:48
Nie jest źle... Nubira to nie zaporożec w którym wszystkie kable i kabelki były w tymsamym kolorze [czerwonym] Generalnie to chyba nie ma żadnego przewodu dochodzącego do komputera którego kolor byłby powtórzony. Jak paleta pojedynczych kolorów "się wyczerpie" to pozostałe kolory są wyróżnione paskiem (czerwono-biały, czerwono-żółty itp...) Pozostaje jedynie usunąć trochę izolacji przy kabelkach TPS'u i wszystko powinno być jasne. Oprócz TPS'u proponuję również zdublować kabelki silnika krokowego (4 szt.) bo on również jest ważny ! |