Dolot powietrza "TURBO DIESEL"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

do posiadaczy td 2.5 o ten plastikowy dolot powietrza z napisem "turbo diesel" po zdemontowaniu na rogu przy wlocie od dołu jest dziura tak jak by zrobiona wkrętakiem. Oglądałem ze trzy na autoporcie i każdy miał coś takiego pytanie czy to jest fabryczny pomysł czy jednak nie ???

napisz do chemika, on wie wszystko nt. 2,5 TD

Cytat:
2011-12-15 16:42:00, zpetz pisze:
witam do posiadaczy td 2.5 o ten plastikowy dolot powietrza z napisem "turbo diesel" po zdemontowaniu na rogu przy wlocie od dołu jest dziura tak jak by zrobiona wkrętakiem.

na wstępie: nie jestem posiadaczem td 2,5

ale zazwyczaj takie małe dziurki są w dolotach od spodu w celu wywalenia gromadzącej się wody

muszę zmartwić, ten plastikowy element nie ma dziurek, chyba, że zrobionych przez "amatora majsterkowicza"

Musze Cie zmartwic omegabmaksie ale ma. Dzisiaj u Mariosa obadalem kilka tych plastikow i juz wiem o co chodzi zpetzowi. Tam jest taka dziurka, ale kwadratowa... bardziej bym to nazwał zagłebieniem - zpetz dał ciała nazywając cos dziurką, podczas gdy dziurka powinna mieć wylot z drugiej strony też... a ta nie jest na wylot do kanalu powietrznego. To jakos takie fabryczne zagłębienie po prostu jest i nie spelnia zadnej roli poza tym że czeka aż olej i syf je wypełnią.

zasyfiona wyglądała jak dziura na widok której uśmiech mi nie schodził bo jak mi się wydawało znalazłem przyczynę wszech obecnego oleju - szukam dalej zanim dobiorę się na koniec do turbiny