Auto klasy B - jakie ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Podpytam Was bo większość z Was ma więcej doświadczenia w temacie ode mnie.
Jeździłem skodą fabią sedan 1.2 i tyle mojego.
Jakie autko tak do pięciu lat warto w klasie B dla trzyosobowej rodziny - żeby za ciasno nie było i jeszcze jakąś małą walizę można włożyć.

clio 1,5 dci kombi

choć w segmencie B kazde będzie dla Ciebie za ciasne

mi się cytryn spodobał, ma z przodu miejsca jak w kompakcie i ogólnie ma sporo miejsca w środku jak na takiego pierdopęda. Bagaznik 300l. Naprawdę wystarczy jesli przeznaczeniem jest 90% miasto.

Ja mogę opisać moje doświadczenia z aut służbowych wcaseśniej opel corsa d 1.2 całkiem fajne , mało pali, peugeot 207 1,4 d fajny mały dobre wyposażenie, mało pali delikatny silnik trochę za słaby, teraz jeżdzę peugeotem 207 1,6 d i powiem , że jeżdzi się super dobre osiągi mało pali i sporo miejsca w środku

Vittorio, a Ty se pomyśl nad moim fikusem, oddam za 11.500 i koła letnie z alu dorzucę
Auto do jazdy - oceniam, że 100.000km zrobisz bez zadnej wtopy.
Spalanie miasto 8-8,5 u mnie, 8,5-9,3 u zony, trasa na relaxie 5,5/100, trasa normalnie 6,5/100, z klimą do 7/100.

W porównaniu do C3 czy segmentu B, to raczej nie ma porównania Lepsze zawieszenie, bagażnik 500L, no i gaz mogę załatwić za 2100 sekwencja

Ma minusy
- kombi
- ~10 lat

A tak to bym wziął bez mydła.

Cytat:
2011-12-28 11:04:34, Wiktorzi pisze:
Ma minusy - kombi - ~10 lat A tak to bym wziął bez mydła.

to co, flex w rękę i wyjdzie zgrabny sedan

w segmencie B to się nastaw na kombi albo htb

no i zależy, na ile lat jest plan - bo jak na 2-3 lata, to spoko wybór.
jak planujesz na kolejne 5-7lat, to nie polecę przy przebiegach które robisz - fikusy 1,6 są ok do 400.000km

Cytat:
2011-12-28 12:23:46, 7gsi pisze:
to co, flex w rękę i wyjdzie zgrabny sedan w segmencie B to się nastaw na kombi albo htb no i zależy, na ile lat jest plan - bo jak na 2-3 lata, to spoko wybór. jak planujesz na kolejne 5-7lat, to nie polecę przy przebiegach które robisz - fikusy 1,6 są ok do 400.000km

fikusy ogólnie są do 400 tyś, potem to nadają sie do tarcia chrzanu, wiem bo na nich zęby zjadłem. polecam mondeo mk3 2002 rok ale tylko benzyna 2.0 lud diesel 2.0 tddi 90 ps