Witam serdecznie użytkowników forum i miłośników niv
Jestem posiadaczem od jakiegoś czasu lady nivy wcześniej miałem nisana terrano II.
Mam kilka pytań a mianowicie:
1. Mamy w nivie dwa przełożenia mocy ( wyższa wajcha) do tyłu szybkie ale słabe do przodu mocne ale wolne mniejsza wajcha do siebie blokada mostu czyli ciągnąc 4 koła bezwzględnie tak ? jeśli ciągną 4 koła to moge skręcać ? ( w nissanie przy włączeniu napędu na 4 bezwzględnie nie można było skręcać bo sie ośki psuły )
a gdy nie mamy blokady ciągną dwie osie ( jedno koło na osi mechanizm różnicowy ) tak? czy się myle.. ?
2. sprawa jak włączymy blokade mostu zaświeca się pomarańczowa kontrolka i obok mamy taka czerwona i jak mam zimną lade to mi świeci na czerwono jak sie zagrzeje to gaśnie wcześniej tego nie miałem czasami zapalała sie na dużych przechyłach i wydaje mi się ze to bd stan olejów w mostach ale właśnie nie wiem bo nie umiem znaleźć nigdzie informacji. proszę o pomoc
3 sprawa to modyfikacje chce założyć na dachu dodatkowe reflektory i robił ktoś to kiedyś jakiś pomysł jak puścić kable do auta na przełącznik żeby nie wisiały na karoserii a zeby to miało ręce i nogi ?
czekam na odp i dziękuje za poświęcony czas pozdrawiam

)
[ wiadomość edytowana przez: syseek dnia 2011-12-24 15:48:35 ]