Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
VEndriuV Espero 1.5 GLX Katowice | 2012-03-30 16:13:05 Witam, oczywiście jak zawsze poprzedni właściciel lub jako ukochany mechanik, potrafili skomplikować jakże łatwą rzeczy do stopnia - trudny. Szkoda gadać co to za tępota, bo co rozbierał to przy okazji rozwalał.
Żeby wyciagnać kostkę trzeba odkręcić dwie śrubki. Z przodu dostęp średni, ale udało się. Z tyłu dostęp lepszy, ale co. Śruba wkręcona nie tą stroną. Czyli miejsce na klucz w środku z tyłu tylko płasko... Oto zdjęcia: Tył przod przod 2 Pany jak to odkręcić ? Czyżby tylko na klej pozostało się bawić ? albo ja jestem nie kumaty, że coś źle robie. Od przodu nie ma jak dojść bo to nie jest na wylot jak wiadomo, bo idzie tam plastik od stacyjki. [ wiadomość edytowana przez: VEndriuV dnia 2012-03-30 16:13:45 ] [ wiadomość edytowana przez: VEndriuV dnia 2012-03-30 16:14:02 ] |
JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2012-03-30 20:54:55 Od tylnej strony to nie jest śruba!!! Jest to tzw.sworzeń krawędziowy i jest on fabrycznie wciskany w stacyjkę. Nic się z nim nie robi.
Po wykręceniu śrubki należy lekko przekosić kostkę i wypinając ją właśnie z tego sworznia zdemontować ze stacyjki. |
JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2012-03-30 21:36:25 Znaczy się zaczynasz wyciąganie od strony wykręconej śrubki i tak jak napisałeś zdejmujesz kostkę jakby z haczyka.Nie ma obawy,nie uszkodzisz bębenka stacyjki. |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2012-03-31 11:16:55 O kurka. Albo ja miałem dwie śrubki, albo alzheimer mi się kłania. W każdym razie przepraszam za wprowadzenie w błąd. |