Renowacja felg - malowanie proszkowe wraz z deklami plastik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, Panowie bardzo pilny temat. Potrzebuje oddać komplet 15" felg fordowskich wraz z plastikowymi deklami. Felgi muszą być wypiaskowane całe i pomalowane proszkowo, dekle jeśli się uda to też, ew na mokro ale aby odcienie były ok.

Każdy kontakt mile widziany. Temat pilny...

dekli ci nie machna proszkiem,nie ma takiej opcji...nie wiem czy wiesz na czym polega malowanie proszkowe....:kolka sa naladowane ladunkiem ujemnym badz dodatnim nie pameitam dokladnie a proszek odwrotnie i proch jest przyciagany do kola dzieki czemu dokladnie wypelnia wszystkie zaglebienia i szczeliny a nastepnie kolo jest wygrzewane....a jak wiesz plastikowego dekla nie da sie naladowac ladunkiem....przynajmniej w ten sposob to przebiega w mojej firmie.pozdr

Ponoć jest w polsce możliwe proszkowe malowanie plastików tylko inaczej wygląda proces utwardzania (przy metalach wygrzewa się w piecu) - tyle wyczytałem, ale ja radziłbym Ci zorbić tak: Jeżeli już koniecznie musisz mieć felgi lakierowane proszkowo to oddaj je do zrobienia, a później same dekle zawieź do lakiernika i daj jedną felgę na wzór. Odcień raczej napewno będzie inny tymbardziej przy srebrnym kolorze...

Inna opcja oddaj całe felgi do lakiernika.

Jak coś to mój znajomy maluje proszkowo

Dzisiaj zawożę mu moje RS'y 16"

Poproszę o kontakt do niego, rozumiem dekle też maluje?

przemek2860 - wiem na czym polega proces malowania proszkowego, jednak są możliwości aby malować też elementy nie metalowe tym sposobem

Nie wiem czy Ci plastikowe dekle pomaluje.. moje są z alu..

Nr podrzucę później bo nie wziąłem swojego telefonu do pracy;/

rozmawiałem z nim dzisiaj i nie ma szans na pomalowanie w żaden inny sposob dekli niz na "mokro" czyli spray/pistolet

[ wiadomość edytowana przez: shadk-k dnia 2012-03-19 19:37:34 ]

Pasuje jeśli się tego podejmuje, chodzi tylko o to aby kolor był dopasowany. Dasz jakieś namiary?

nie wiem czy ci te dekle prysnie.. chyba bys musial na wlasna reke - idziesz do pierwszego lepszego lakiernika, dobiera ci lakier i maluje.

nr kom masz na priv.

To nie jest właśnie tak hop dobrać u kogoś innego lakier na mokro względem proszkowego...

Wrzuc foty felg - moze da rade do nich alu dekle wstawic

Tutaj jest temat o mich felgach: http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=256188&c=305&f=20

z poczatku mialem je polerowac ale spieprzylem sprawę wiec poszly w proszek 70% połysku, teraz idą w 100%.

[ wiadomość edytowana przez: shadk-k dnia 2012-03-20 10:23:02 ]

piękne felgi

Bedą na sprzedaż