Problem z układem kierowniczym Toyota Carina E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam mianowiecie taki problem latem przy dużych upałach pod czas jazdy kierownica bardzo mi ciężka chodzi, przy drobnych ruchach nią. Miałem wymienią pompę wspomaganie w tamtym roku i problem jest ten sam. Sam nie wiem czy jest to wina pompy,oleju czy czegoś innego poradzcie coś na ten temat...

spróbuj nasmarować krzyżak, który znajduje się przy przekładni kierowniczej,wd40 lub innym smarującym specyfikiem,zlej go jak tylko ci się uda ,z wierzchu ,polej w ten krzyżak,pokręć,pojeździć trochę i sprawdź czy jest lepiej.

A ja się podczepię pod post... Krzyżak to bolączka Cariny... raz na 400 tys. km hehe Mam takie pytanko... Ponieważ mój krzyżak powoli się kończy i zalewanie go nie bardzo pomaga już to zacząłem szperać w necie i wynalazłem to ---> http://allegro.pl/show_item.php?item=2379440985 I teraz kwestia czy to będzie pasować czy też nie i jakie wymiary powinien mieć krzyżak jeśli już (może ktoś mierzył). Czy może poprostu wydać więcej kasy i kupić całość?

Ech, leniu... sprawa ruszana nie dalej jak 3 miesiące temu.
Pozdro.

Faktycznie ten wątek czytałem... ale jakiś czas temu... dawno na forum nie byłem i jakoś wyleciało z głowy a wtedy jeszcze nie było wymiarów podanych.... ale wielkie dzięki Swoje lenistwo będę leczył heheh