Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2012-06-29 22:39:14 polecam gościa na Inżynierskiej 6, 6180565, 602227969. Lepiej dzwonić na komórę. |
erwinomega LOB WETERAN Irmscher Ostroleka-Neustadt/Wstr. | 2012-06-30 11:01:52
Brzmi zachecająco.Miałem zamiar sie za tym rozejrzec,ale znając swoje szczescie to chyba zostane przy serii |
erwinomega LOB WETERAN Irmscher Ostroleka-Neustadt/Wstr. | 2012-06-30 13:14:59 Jak bedziesz po sprawie to zapodaj jakis plan działania co i jak robiłes.
Czy dożo przeróbek,no i koniecznie w jaki sposób szybe rozp... Ile kosztowały dysze? |
apieczyk LOB SYMPATYK Opel Omega B kombi Lublin | 2012-07-02 13:00:50 Tak z ciekawości zapytam, jakież to dodatkowe walory mają spryskiwacze z Insygnii w porównaniu do seryjnych z Omegi? |
zupper LOB MEMBER BMW E39 528I Warszawa | 2012-07-02 15:12:50 Temat choć boleśnie i kosztownie ale zakończony....
1. W ASO kupiłem oryginalne spryski do insugni - 22 pln komplet 2. Zdejmujemy podszybie (dotyczy Bfl) 3. Wypinamy delikatnie spryski oryginalne 4. Rozcinamy je niszcząc definitywnie celem wyjęcie elementów grzejnych pasowanych na wcisk (w kształcie prostopadłościanu 5mm x7mm) 5. W nowych końcówkach spryskujemy dysze wylotowe (kuliste) WD40 lub podobnym specyfikiem by je rozruszać (wydają się na pierwszy rzut oka nieregulowane , ale to nieprawda) i staramy się je rozruszać. 6. W spryski insygni wkładamy elementy grzejne wcześniej lekko je przesmarowując by z mniejszym oporem weszły na swoje miejsce. 7. Montujemy je na miejsce starych spryskiwaczy. 8. Montujemy podszybie w odwrotnej kolejności. 9. Wsiadamy do kluski i psikami regulując je tak by mgła leciała na szybę w odpowiedniej wysokości. Finał Zwracam uwagę na dwa elementy: Wcześniej delikatnie rozruszać spryski WD40 i pincetą lub małym śrubokrętem, i delikatnie wyciskać stare z otworów w plastikowym podszybiu by nie złamać ogranicznika w podszybiu (mini zapadki na spryskiwaczu). U mnie wszystko ładnie psika mgłą na szybę i już nie sika jak żul na dworcu centralnym. Sprawa do zrobienia spokojnie w godzinę pamiętając o delikatnym obchodzeniu się z podszybiem. U mnie omskła się łapka i niechcący uderzyłem kluczem pod uszczelkę i po szybie. Jak wycinać elementy grzejne znajdziecie tutaj rzeźnik Mgła elegancko i subtelnie zrasza od razu całą szybę i w tych kosztach gra warta świeczki. Pozdro |