Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2012-07-06 21:33:13 Po paru miesiącach użytkowania wymarzonej Toyci, szybko przyzwyczaiłem się do dobrego i teraz chciałbym mieć jeszcze więcej koni - obecnie mam 180 KM, a w tym samym silniku 2ZZ-GE wykorzystywanym w Corollce TS i CELICA GTS w standardzie jest 192 KM.
Na Wiki wyczytałem, że ograniczenie mocy jest spowodowane restrykcjami środowiskowymi w USA, ale co oni tam zrobili biednej Toyce, to nie wiem, czy to inne orpogramowanie, czy dodatkowe katy:
W związku z tym zastanawiam się nad możliwością podmiany ECU z Corolli TS do mojego Matrix'a - wtyki powinny być takie same, ale nie wiem co z immobiliserem - ja nie mam go w kluczyku, ale Corolla TS już posiada wbudowany - co w tym przypadku powinienem podmienić (np: ECU, transponder, stacyjkę z kluczykiem, itp.) i czy to przyniesie oczekiwany efekt końcowy, czyli wzrost mocy do 192 kucyków? Porównanie ECU: ECU Corolla TS ECU Matrix [ wiadomość edytowana przez: Alien_Obcy dnia 2012-07-06 22:09:51 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2012-07-07 12:28:25 Nic nie przyniesie , bo poprostu nie zadziala. |