Blokada szyby trójkątnej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej,
Zastanawiam się nad zakupem czegoś takiego:

Blokada szyby trójkątnej

Montował ktoś z Was coś takiego u siebie? Zdaje to egzamin? Ma ktoś może foto jak to wygląda zamontowane?

a co to w ogóle ma za zadanie robić????

Ja kiedyś zostałem zmuszony do założenia czegoś podobnego jak odpadła mi od tej szybki. Własciwie to mam do teraz.
stosowanie tego czegoś miało na celu dodatkowo zabezpieczyć przed otwarciem tej szybki z zewnątrz.

Czołem Felype, po co szpecić samochód?
Czy oryginalnych zameczków nie masz? Bo jeśli ci odpadają, mogę podpowiedzieć gdzie zrobić "na dłuższą metę".
Pozdrawiam,
@lex

ja walczyłem z odpadaniem tych oryginalnych zamknięć długi czas, stosowałem kleje i do lusterek i kropelki i inne takie ale dopiero dwuskładnikowa epoksyda biało-złota technicoll załatwiła sprawę - po przyklejeniu trzyma już kilka lat

No właśnie z jednej strony mi odpadło i zamierzam to złapać na jakiś poxipol, z drugiej mam patent z DFa i klameczka nie jest przymocowana bezpośrednio do szyby tylko do listwy zaciśniętej na dolnej krawędzi szybki.
Te blokady z allegro to myślałem żeby kupić po prostu jako dodatkowe zabezpieczenie.
Alex chętnie posłucham podpowiedzi...

LFkP jak się sprawuje ta blokada, w którym miejscu to się montuje? Mógłbyś wrzucić fotki?

a nie prościej założyć oryginalne rozwiązanie ?

i rączki są i element okienka tylny, gdzie jest mocowanie rączki.

Klameczkę będę kleił ale myślałem o tej blokadzie jako o dodatkowym zabezpieczeniu, ale może rzeczywiście lepiej to odpuścić...

Cytat:
2013-01-17 09:40:34, felype pisze:
Klameczkę będę kleił ale myślałem o tej blokadzie jako o dodatkowym zabezpieczeniu, ale może rzeczywiście lepiej to odpuścić...

klamka kosztuje 10 zł.. mniej niż tubka porządnego kleju

Cytat:
2013-01-17 09:45:21, bartixr pisze:
klamka kosztuje 10 zł.. mniej niż tubka porządnego kleju

No tak, ale trzeba ją przykleić do szyby...

coś mi tu nie gra.
w oryginale nie było przecież klejone, ale jak to nigdy nie wnikałem.

W oryginale jest właśnie klejona. Pytanie, czy kompletna klameczka kosztuje 10zl? Czy sama rączka bez guzika?

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Cytat:
2013-01-14 23:02:09, felype pisze:
...Alex chętnie posłucham podpowiedzi...

Podpowiedź brzmi NordGlass (ja robiłem w tym przy Trasie Toruńskiej na wysokości Głębockiej). Kiedyś kolega mi o tym wspomniał, zrobiłem w zeszłym roku i jestem zadowolony.

A dodatkowe zabezpieczenia - pod blokiem ją trzymasz? Boisz się, że ukradną?

Moim zdaniem, szpecą takie wynalazki (jeszcze na śrubę...).

Powodzenia,
@lex

Cytat:
2013-01-17 10:14:37, SzokoLada pisze:
W oryginale jest właśnie klejona. Pytanie, czy kompletna klameczka kosztuje 10zl? Czy sama rączka bez guzika?

No właśnie Bartku, 10 zł kosztuje cała klameczka?

Alex dzięki za cynk, jak moje klejenie nie wytrzyma to podjadę do nich.

Cytat:
2013-01-18 09:00:41, felype pisze:
No właśnie Bartku, 10 zł kosztuje cała klameczka? Alex dzięki za cynk, jak moje klejenie nie wytrzyma to podjadę do nich.

rączka zamykającą 10 zł. tam jeszcze jakieś pierdołki przy niej sa dodatkowo, ale chodzi mi o samą rączkę.

Samej rączki nie da się zamontować, potrzebna stopka, sprężyna, blokada i guzik. Ile kompletny zestaw?

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Cytat:
2013-01-17 09:19:22, felype pisze:
LFkP jak się sprawuje ta blokada, w którym miejscu to się montuje? Mógłbyś wrzucić fotki?

Gut , postaram się jakieś foto zrobić i wstawić. Powiem tak: zostałem zmuszony do jej założenia, jak mi odpadła ta klameczka. Jakoś nie mogłem się zabrać za jej przyklejenie i tak zeszło. zamontowane to mam w tym samym miejscu, gdzie była owa klameczka. Trochę śmiesznie to wygląda, mimo to aż tak bardzo nie szpeci. Denerwuje mnie to trochę latem, ponieważ szybki nie można otworzyć , no chyba że się to ,,coś" zdemontuje.
Jeśli miałbym odpowiedzieć na pytanie: czy monować to, czy nie? To powiem: a dlaczego nie miałbyś tego zamontować? To Twoja maszyna i Ty nią jeździsz. Zawsze jakieś zabezpieczenie jest. (chociaż na złodzieja to i tak nie ma mocnych )
Wiesz, zawsze w każdym momencie możesz je zdemontować, i schować do schowka w ładuchnie.