Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-05-15 15:21:06 u mnie dzwoni tak w okolicach 2 tyś.obr i iniewiem co to jest.Jest to metaliczny odgłos wydobywający się gdzieś spod maski.Czy może to być wpadająca w drgania osłona kolektora wydechowego?Czy można ją ściągnąć bez większych ujemnych skutków dla silnika?bo przecież zatrzymuje tam część ciepła z kolektora i przez to reszta komory się tak nienagrzewa i przez to dolot pozostaje w miarę zimny,ale czy tobie to dzwoni w całym zakresie obrotów?Czy tylko w jakimś zakresie?Czy to jest od silnika?Bo od pompy wodnej to będzie raczej takie terkotanie,albo podobne jak zawory stukają,tak jest np.w Escorcie 1.3. |
rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-05-15 15:28:48 u mnie nic nie dzwoni. może opiszcie dokładniej to dzwonienie i kiedy występuje. może to wypalony katalizator?? albo zawory?? |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-05-15 15:34:20 u mnie np.dzwoni przy 2tyś.obr.i typowo metalicznym brzęczeniem,katalizator jest sprawny i niewiem co to |
szuto Carina E SZCZECIN | 2004-05-15 16:38:00 na 90% polaczenie pomiedzy kolektorem a dalsza czescia wydechu... Mialem to samo! Albo cos przy skrzyni biegow - to byla w moim przypadku druga hipoteza. |
bisua TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Wrocław | 2004-05-16 00:22:18 kurcze u mnie tez dziwne rzeczy pod maską sie dzieją coś dzwoni i się telepie |
Kryspin TOYOTA DRIVER Carina Płock | 2004-05-16 02:31:42 Jak zmieniłem łącznik kolektora z resztą wydechu z oryginalnego na zamiennik (pokryty takim oplotem metalowym) sprawa zniknęła.
Dżwięk był przy 2,7 tyś i później przy niecałych 4 tyś. Ale uwaga czasami też pojawia się taki metaliczny szmer, coś jakby zawory a to wina pasków. Przeważnie tego od alternatora, rzadziej od klimy. Pasek od wspomagania charakterystycznie popiskuje. |
rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-05-16 08:37:01
Będę |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-05-17 00:42:45
Jutro jade do servisu na wymiane maglowniczek,to przy okazji sprawdze i jak co to napisze i powiem co i jak. |
piero TOYOTA DRIVER toyota carina e bytom | 2004-05-17 09:44:53 kurcze też mam takie dzwonienie przy 3000 obr.
myślałem że taki urok tego modelu bo również przy innych to słyszałem, ale widzę, że to typowa dolegliwość. |
Ambrozy Niunia E Warszawa | 2004-05-17 09:46:30 Mi też dzwoni ... ale tylko w zime |
kranca Toyota Carina E GLi Warszawa | 2004-05-17 12:21:35 Sie ma !!!!
Te dzwonienie jest jakies dziwne. Wczoraj to sprawdzałem i wydobywa sie od strony wlasnie pompy wodnej przy obrotach do 2500. Ale sprwadze jeszcze ten łącznik tłumika. Dzienks |
wo200 Carina E Warszawa | 2004-05-19 07:38:18 Witam.
U mnie też niestety dzwoni Cały czas byłem przekonany że to Kat ale widzę z wypowiedzi że raczej jestem w błedzie. Dzwoni mi już prawie dwa lata i śmigam więc chyba nie jest to nic groźnego aha, ten łacznik już wymieniłem na ten elastyczny siatkowy - nic nie pomogło :> swego czasu jeszcze przed dzwonieniem wymieniałem uszczelkę metalową tą pomiędzy kolektorem a rurą, wymieniłem dlatego że dmuchało tam po prostu, chyba się uszczelka wyjarała i poi prostu prykało ale nie dzwoniło, a może ona teraz jakos się zluzowała i dzwoni ? a może to jednak KAT? :> Aha, dzwoni mi własnie przy niecałych 2tys obrotów. I u mnie dziwne ale chyba latem bardziej słychać. dzwoni praktycznie na każdym biegu przy przyspieszaniu, wtedy kiedy ma "ciężko" jak już się rozbuja to cisza. Za bardzo się tym nie przejmuję, myślę że to nic groźnego ale trochę wkurza. Byłem nawet z tym w ASO (jeszcze wtedy trochę słabiej dzwoniło) osłuchali, ostukali i tak naprawdę nic nie poradzili - "nic groźnego, nic z silnikiem, prawdopodobnie coś z wydechem" - to ich diagnoza. |
kranca Toyota Carina E GLi Warszawa | 2004-05-19 13:21:36 WO to witaj w klubie dzwonników |
wo200 Carina E Warszawa | 2004-05-20 07:24:40 Witam, witam
choć szczerze mówiąc nie chciałbym należeć do niego ale w najbliższym czasie mam zamiar się dobrac do tej uszczelki, zobaczymy |
SylwekMad TOYOTA DRIVER Toyota Carina E 2.0 ... Warszawa | 2004-05-20 09:51:50 Nie chcac przedluzac watku z dzwonieniem....u mnie tez dzwoni |