Cytat:
|
2013-07-01 22:01:20, awka pisze:
Auto na 100% nie było utopione nie ma śladu zalania, żadnej zieleniny. Generalnie wszystko wokół jak nowe. Słyszałem od jednego mechanika że podobne problemy są jak uszczelka przedniej szyby jest uszkodzona i zalewa przewody a po nich woda dostaje się do skrzynki. Ale w tym przypadku wszystko wygląda jak nowe. Skrzynkę zdemontowałem brak śladów zalania, piny proste. Podejrzewałem że podczas włączania zamka przez skrzynkę płynie dość duży prąd i może w tedy brak jakiegoś kontaktu wewnątrz powoduje brak zasilania na Integration Relay. Zwłaszcza że zamek czasami jakby miał ochotę zadziałać delikatnie się poruszy i na tym koniec. Sprawdziłem przejścia przez skrzynkę omomierzem i wszystko jest OK. Ale taki pomiar jest trochę nie wiarygodny ze względu na obciążenia których podczas pomiaru brak.
|
|
Szyba niema uszczelki tylko jest wklejana ,jeden kit czy topiona czy zalana
Ale skoro niema sladow wilgoci to na pewno masz powtarzalność jak naciskasz to działa czy to dzelo przypadku?
Który obszar jak naciskasz to działa?
Niewiem co tam chciales mierzyc tym omomierzem nie znając wyprowadzen a i znając niczego tak nie sprawdzisz ...jakie przejścia??