Carina e 2.0 GLI (133km) zgasła i nie odpala :/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
mam problem z moją tojotką a mianowicie zgasła i nie odpala
Przejechałem jakies 100 km moze wiecej i nic sie nie dzialo nie było zadnych objawów :/ pracowała równo ... zatrzymałem sie na pare min (silnik caly czas pracował) chciałem ruszyć i sie zakrztusiła i zgasła i nie chce odpalić po paru godzinach poszedłem spróbować ją odpalić i o dziwo odpaliła ale jak chcialem dodać gazu to nie chciala wejsc na obroty tylko zgasła :/ ma ktos moze jakis pomysł co sie mogło stać ???
dodam żę swiece ok , lałem tez benzyny centralnie przez filtr powietrza i nie chce zagadać , zachowuje sie tak jakby nie miala benzyny ani gazu ale i to i to jest ... (awaryjnie z gazu tez nie pali)
rozrząd jest ok , kable tez.
czekam na jakies wasze podpowiedzi bo nie wiem co to moze byc
z gory dziekuje

Zobacz czy jest iskra.
Sprawdź czy jakiegoś błędu nie wypluje.
Pozdro.

Swiece ok (iskra jest ) a pod komputer nie byl podłączany

[ wiadomość edytowana przez: tomeek884 dnia 2011-08-24 08:22:38 ]

Skoro nie pali ani na LPG ani na Pb to przyczyny należałoby szukać w układzie WN albo samym silniku.
Co to znaczy że rozrząd jest ok ? Sprawdziłeś czy nie przestawiony ?
Masz wersję z czujnikiem położenia wału czy wałka rozrządu (w aparacie). I jaka ta instalacja LPG ?
Iskra jest na pewno mocna ?
Masz tam jakiś immobilizer ?
Pozdro.

Cytat:
2011-08-24 08:22:09, tomeek884 pisze:
Swiece ok (iskra jest ) a pod komputer nie byl podłączany [ wiadomość edytowana przez: tomeek884 dnia 2011-08-24 08:22:38 ]

No to teraz musisz sobie kupic nowy samochod
Pod komputer raczej nie podlaczaj chyba ze pod play station
Jak jest iskra to ok pokrec silnikiem 15-20 sek i wykrec swiece i sprawdz czy jest mokra od benzyny.
Masz moze jakies odciecie typu immobilizer dokladany na gniazdo i wtyczke typu jack?lub autoalarm?

moim zdaniem padła ci pompa paliwa-też tak samo u mnie było że ani na tym a ni na tym nie gadała

Cytat:
2011-08-29 22:10:21, xerxes pisze:
moim zdaniem padła ci pompa paliwa-też tak samo u mnie było że ani na tym a ni na tym nie gadała

To fajnie miec wlasne zdanie , ale diagnostyka polega na sprawdzaniu i wykluczaniu po kolei ,pozatym aby wyciagac wnioski , zainteresowany musi nam dostarczyc jeszcze paru istotnych informacji.A najczesciej statystycznie zdychaja wszelkiego rodzaju odciecia immobilizery i inne badziewia domontowane do samochodu,wiec niech sprawdza po kolei...ale cos sie nie odzywa.

U mnie to samo sie dzieje. Brak iskry nawet kontrolka check nie świeci po włączeniu zapłonu. Prąd na cewkę dochodzi, cewka nowa

Cytat:
2013-07-10 20:24:01, Pawelek0601 pisze:
U mnie to samo sie dzieje. Brak iskry nawet kontrolka check nie świeci po włączeniu zapłonu. Prąd na cewkę dochodzi, cewka nowa

Co masz zamontowane ?alarm , immo na lechtaczke czy Jacka?

Na początek napisz jaki silnik .Rozumiem że te 100 km to dystans od zakupu więc jeśli tak to nie wiesz o niej nic ale i tak jest to dziwne.Jeśli znasz kogoś z takim samym modelem silnika to można popróbować podmienić parę kluczowych części łącznie z komputerem , daj znać jak postępy

Cytat:
2013-07-10 20:24:01, Pawelek0601 pisze:

Jak nie swieci check to komputer niema zasilania.

Cytat:
2013-07-11 23:48:52, Bigelektron pisze:
Co masz zamontowane ?alarm , immo na lechtaczke czy Jacka?

Immo jet ale nie powiem ci jakie bo nie znam sie na tym alarm tez odłączałem go i nic

Cytat:
2013-07-12 15:35:45, rng17 pisze:
Na początek napisz jaki silnik .Rozumiem że te 100 km to dystans od zakupu więc jeśli tak to nie wiesz o niej nic ale i tak jest to dziwne.Jeśli znasz kogoś z takim samym modelem silnika to można popróbować podmienić parę kluczowych części łącznie z komputerem , daj znać jak postępy

Silnik 2,0 16V 133KM. Poznałem mechanikę tego samochodu ale nie elektrykę, sprawdzałerm przekaźniki, bezpieczniki i niby ok z tym

Cytat:
2013-07-16 17:34:16, Pawelek0601 pisze:
Silnik 2,0 16V 133KM. Poznałem mechanikę tego samochodu ale nie elektrykę, sprawdzałerm przekaźniki, bezpieczniki i niby ok z tym

Nie znam tu nikogo takiego kto ma taki samochód. W nast. tyg. prowadze do warsztatu, mam nadzieje ,żę koszt nie przekroczy 500zł bo mam dużo wydatków

ja mam taki samochód.