Brak tylnego światła???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problemik z oswietleniem a konkretnie z tylnią lewą lampą nie swieci mi sie pozycja(chyba tak to sie nazywa) działaja kierunki stop przeciwmgielne jest wsteczny tylko tego jednego nie ma. nie bardzo wiem co może być przyczyną(żarówke sprawdzałem ) w mare mozliwosci styki przewody tez. mozliwe ze bezpiecznik? w drugiej lampie swieci sie. wiec co moze byc przyczyną.

TYLNEGO zeby nie było panowie Moder jak mozna poprawcie

[ wiadomość edytowana przez: Deeno dnia 2004-05-17 09:05:55 ]
[ powód edycji: mozna - poprawione ;) ]

Bezpiecznik raczej nie, moze być cos na przykład... z wtyczką, albo przewodem. Na początku po prostu trzeba włożyć inną żarówkę - spotkałem się kiedyś z przypadkiem, że włókno nie było przepalone, natomiast żarówka nie działała .. z tym, że to była "kierunkowskazowa".

tudzież sprawdż tą świeczkę na innym sprzęcie (w miarę możliwości...) jak nie to tak jak przedmówca powiedział looknij z inną świeczką

żarówki to ze 3 wkładałem wtyczke tez sprawdzałem podpiołem pod 2 lampe i tez nic

Witajcie,

Chciałbym "odgrzać" ten temat.
1. W internecie dość często pojawia się ten problem - brak lewej tylej postojówki.
2. Żarówka sprawdzona - działa.
3. Mam schematy od Toyoty Yaris rocznik 2007 i w takim samym modelu podobne uszkodzenie. Na schematach zauważyłem, że z tego samego punktu na tablicy z przody samochodu koło kierownicy zasilane jest lewe tylne światło i tylna tablica rejestracyjna (która świeci).
4. Czy ktoś już może przez te pięć lat rozwiązał problem tego słabego punktu w tym samochodzie?

Wielkie dzięki!

[ wiadomość edytowana przez: 235 dnia 2013-07-15 20:55:12 ]