Gassss

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w czwartek zakladam do mojego despero 1.8 z 95 roku na co zwrócic uwage podczas montazu. Wiem ze jest tych tematów troche na forum wiekszosc przejzalem ale na wszelki wypadek pytam ie jeszcze raz instalacja ma byc landi czy jakos tak

Wiktor

Zapraszam na nasza podstronke klubowa: www.gaz.prv.pl, moze tam jeszcze cos znajdziesz.

juz przeczytalem, w czwartek napisze co i jak sie sprawuje.

Wiktor

no i zalozyli instalacja landi kolo w miejscu kola zapasowego, a najfajniejszy jest przelacznik wielkosci 5 mm !!!!!!!!!!!!!
w zakladzie zdieli mi tez odciecie obrotów na gazie

Wiktor

Zdjeli? Jak to zdjeli - na zyczenie?? Temat ten byl poruszany juz cho cho razy...Niektorym wcale nie odcina, innym kolo 7000....

Jakie odczucia przy pierwszym tankowaniu?

Jaka konkretnie instalacja, jaka cena, gdzie jest wlew LPG?

odczucia zajebi... zaraz po odebraniu samochodu zatankowalem do pelna gazu i benzyny za 40 litrów benzyny kosztowalo mnie 140 zl a nie cale 40 litrów gazu ok. 45 .... wiec odczucia fajne
zobacze ile przejade na pelnym zbiorniku i dopiero wtedy bede wiedzial czy warto.
Instalacja :
- jak juz pisalem landi
- zbiornik 42 litrowy w miejscu kola zapasowego
- najfajniejszy jest przelacznik wielkosci diony od alarmu
- wlewu pod klapka od wlewu paliwa nie chcialem dlatego ze trzeba bylo doplacic 150 zl
- impreza ta kosztowala mnie 1750 zl dzieki znajomemu gdy dzwonilem sam powiedzieli ok 2150 - 2400
- wynegocjowalem pokrowiec na kolo zapasowe za który chyba chcieli 30 zl
- a co do odciecia gdy cos tam mierzyl na laptopie zapytal mnie sie przy jakich obrotach ma mi sie przelaczac na gaz i czy chce aby zdią mi odcięcie.
- niewiem co mam jeszcze pisac do zbiornika plynu do chlodnicy nie nalali wody tylko plynu
a instalacje zakladalem w Kielcach w lta polonia
no i chyba tyle.

Wiktor

Landi produkuje kilka typów instalacji do silników z katalizatorem i wtryskiem.
- pierwszy typ,
- drugi typ
- trzeci typ
- czwarty typ
Pewnie nie masz typu 4 (szacuję, że może kosztować około 4500-5000), więc który z powyższych?
Tak kielecka firma nie figuruje na liście warsztatów z uprawnieniami Landi, może lista nie jest aktualna?

odwiedz ich strone www.autonagaz.com.pl to sie dowiesz wiecej

Wiktor

Poczytałem, strona rewelacyjnie zrobiona.
Widzę, że współpracują z wieloma zakładami (te w Kołobrzegu są uważane - niestety- za najgorsze, ale już w Koszalinie zakłady wiodące).
W zasadzie chyba poczekam na stanienie instalacji wtrysku lotnej fazy, bo płynna jest tylko do konkretnych modeli.