Yaris 2003 d4d czasami gaśnie w czasie jazdy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam problem z Yarisem d4d. Czasami w czasie jazdy gaśnie on i nie mam możliwości ponownego go odpalenia. Po tym jak zgaśnie nie ma widocznych kontrolek świec żarowych czy check engine. Przeważnie po kilku -kilkunastu godzinach można samochód odpalić i pracuje one bez problemu aż do kolejnej awarii. Samochód był w serwisie mechanicznym - brak rozpoznania, następnie u elektryka - przejrzał wszystkie kable, posprawdzał masę - auto wyjechało i po kilku dniach znów to samo. Proszę o pomoc - nie wiem co to może być i gdzie szukać specjalisty (Łódź i okolice). Z góry dziękuję za informacje. Pozdr L.

Sa jakies odcięcia alarm itd.?? jeżeli nie najprawdopodobniej komputer silnika do wymiany- sprawdzić czy procek lutowany na kulkach z cyny.Poprawic mase z akumulatora na nadwozie.

Samochód zaholowany do elektryka. Diagnoza potwierdzona - zaśniedziałe i skorodowane połączenie masy (elektryk stwierdził uszkodzenie "jakiegoś grzebienia"). Po naprawie auto sprawne, @Bigelektron - serdecznie dziękuję za pomoc i wskazanie możliwych przyczyn awarii!

[ wiadomość edytowana przez: Lityn dnia 2014-03-28 10:03:56 ]