Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2014-05-03 17:18:54 A masz reczna czy automatyczna klime?Nasmaruj dmuchawe i wymien przeciwpyłowy na początek. |
Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2014-05-04 23:11:52 Big - zrobiłem tak jak napisałeś, zdemontowałem dmuchawę i wyglądała jak nowa, napsikałem do środka przez otwieraną plastikową zaślepkę i rozruszałem na aku, ale nic to nie dało ...
Jak go podłączyłem do aku to śmiga, ale mam wrażenie, że nie ma pełnej mocy. Porównując do wiatraka z Ave Verso, to wyrywało mi prawie dmuchawę z ręki jak podłączałem do aku, a tu trochę szarpnie, mam wrażenie, że sama dmuchawa jest sprawna, ale ma za małą moc. Czy orientujesz się jaki Toyki mają mocne dmuchawy? Do Matrixa będzie pasować od Corollki E12 jest taka sama. Sprawdziłem też na odłączonym rezystorku i działa tak jak powinno, czyli tylko na 4 biegu, a na pozostałych nie. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2014-05-05 00:12:00
No właśnie powinno wyrywać ja z ręki podczas startu moze masz przejarane uzwojenie w silniku. |
Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2014-05-05 22:09:49 No to chyba będę musiał podmienić - mam na oku dmuchawę DESNO (nie Bosch'a) od Yariska, ale zastanawiam się, czy nie lepiej kupić od jakiegoś większego RAV4 II lub Corolla Verso I - wyglądają identycznie jak moja.
Pytanie - czy one się różnią silnikiem i tym samym wydajnością, czy silniczek jest ten sam, ale o innych part numberach ??? |
Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2014-05-09 22:12:58 Big- czy jest jakaś różnica w mocy pomiędzy dmuchawą z Yarisa i Corolla Verso? |
Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2014-05-16 19:17:26 Big - daj znać co mam kupić i która dmuchawa będzie mocniejsza, bo cały czas słabo dmucha. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2014-05-17 13:31:40
A jak niby mam to sprawdzić???Toyota nie podaje mocy ani sily dmuchu pomijam fakt ze kazda ma inny kolniez mocowania i na pewno nie zamontujesz innej.Przesmarowales obydwa lozyskowania wirnika czy tylko z jednej strony?Od strony wirnika tez napsikales na tulejke czy nie?sprawdz czy jak się kreci na 1 biegu to da się zatrzymać reka i czy później sama ruszy z miejsca? |
Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2014-05-19 00:02:46 Big - napsikałem przez zaślepkę plastikową do końca i na początku, tak więc tutaj już się raczej nic więcej nie wyciągnie.
No właśnie ja też w żadnym manual'u nie znalazłem info o mocy dmuchawy, ale pytam z doświadczenia, w którym najlepiej dmucha - z wyglądu i rozstawu śrub pasują od Yaris'a, Corolla Verso I i chyba od RAV4. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2014-05-22 06:39:37
|