Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-12-05 22:38:04 Co ma alarm do immobilizera.Na rozbrojonym alarmie powinno zapalac na obydwu kluczach,chyba ze jeden jest niezakodowany.Wklej zdjecie pilota. |
IDEA Fiat Stilo Częstochowa | 2010-12-06 19:05:31 Od elektroniki Bigelektron jest dobry. niebawem pewnia napisze Ci posta . |
paclaw Toyota Corolla HB Przemyśl | 2010-12-07 07:55:25 Pozdrawiam paclaw |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-12-07 18:34:16
To nie zaden pilot tylko klucz fabryczny ze sterowaniem zamkiem. Trzeba kupic surowy klucz dociac zabki,chyba ze masz taka blaszke przy kluczu z numerkami-to kod naciec grota,na jego podstawie mozna zamowic klucz dociety. Nastepnie trzeba dokodowac pestke immo w kluczu i przyuczyc radiowke -sterowanie zamkiem. W glowce klucza jest wklad z przyciskami w ktorym jest trapezowa pestka immo i uklad radiowy. Klucz z allegro mozesz dokodowac do zamka recznie,a pestke immo w zaleznosci od modelu recznie lub testerem Toyoty.Gorzej z nacieciami. |
paclaw Toyota Corolla HB Przemyśl | 2010-12-07 20:00:05
Nie mam zielonego pojęcia jak? Proszę o pomoc.
Jak to rozpoznać? A jeżeli będzie można to także proszę o pomoc w jaki sposób?
O co chodzi z tymi nacięciami? Pozdrawiam paclaw |
IDEA Fiat Stilo Częstochowa | 2010-12-08 00:33:41 Też w komplecie mialem tylko jeden taki klucz z przyciskami. dwa piloty do alarmu zintegrowane z centralem i trzeci kluczyk szary "matka" |
paclaw Toyota Corolla HB Przemyśl | 2010-12-08 11:15:03
No właśnie a ja mam tylko jeden pilot zintegrowany z kluczem - w razie zgubienia nie mam czym rozbroić alarmu. Pozdrawiam paclaw |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-12-08 22:08:45
Ja bym na twoim miejscu kupil na allegro stacyjke z 2 kluczami z przyciskami tzw mastery,dokodowal je i wymienil stacyjke.To jest najtansze rozwiazanie.Zamek drzwi kierowcy mozna wtedy dopasowac do kluczy u kluczykarza za jakies marne grosze. Z ktorej strony kierownicy masz diode immobilizera-ta ktora miga po wyjeciu kluczyka ze stacyjki? |
paclaw Toyota Corolla HB Przemyśl | 2010-12-09 09:05:39 Diodę immobilajzera mam z lewej strony kierownicy.
Ponieważ posiadam 2 klucze z immobilajzerem w tym jeden z pilotem od centralnego to tak naprawdę potrzeba mi tylko jeden pilot (na allegro oryginaly klucz z pilotem - domniemuję, że pastylka immobilajzera też jest - ok. 70zł) i jeżeli samodzielnie będę go mógł dokodować - taniej już nie będzie. Pozdrawiam paclaw |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-12-09 10:44:10
Niby tak tylko ze ten 2-gi klucz tak naprawde jest do niczego ,bo jak zgubisz mastera to nie zakodujesz niczego tym bez przyciskow. Ale mam pomysl ...ten bez przyciskow jest czarny czy szary?? Jak go wkladasz do stacyjki to dioda gasnie od razu czy sie zapala na sekunde i gasnie? ps. Jak masz diode immo z lewej to recznie zakodujesz i immo i radiowke. |
paclaw Toyota Corolla HB Przemyśl | 2010-12-09 11:34:32
To bardzo dobra wiadomość (mając na uwadze moją kieszeń)
Klucz bez pilota jest czarny
Drugi klucz mam go w domu - sprawdzę i napiszę. Pozdrawiam paclaw |
paclaw Toyota Corolla HB Przemyśl | 2010-12-09 19:20:01
Na jednym i drugim kluczu dioda immobilajzera zachowuje się tak samo - gaśnie od razu po włożeniu kluczyka. Pozdrawiam paclaw |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-12-09 20:38:47
Czyli obydwa sa Masterami.Czyli tym bez przyciskow mozesz w razie zgubienia wykodowac wszystkie klucze i zakodowac na nowo te ktore masz. |
paclaw Toyota Corolla HB Przemyśl | 2010-12-09 21:09:58 W takim razie proszę o opis (w szczególności Pana Bigelektron) jak wkodować nowego pilota oraz immobilazjer (bez pomocy specjalistycznego sprzętu).
Pozdrawiam paclaw |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-12-11 16:12:08
Juz wysylam na priva |