Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2015-01-28 19:12:36 starczy Ci na 6 multipli
Pozdr. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2015-01-29 09:39:00 Oj pamiętam te rozterki z przed 5 lat.
Co kupić, jaki rodzinny samochód by był wolny od rdzy i trwały silnik. Moje rozterki Na całe szczęście nie poszedłem za głosem ludu i posłuchałem Bogdana. Do dziś jestem mu za to wdzięczny. Kupiłem Lagunę II Grandtur z benzynowym silnikiem 1.8 16V, choć polowałem na 2.0, jednak ciężko było trafić. To naprawdę duże, przestronne autko i w 100% wolne od rdzy. Mój ma już 13 lat jest bez konserwacji i nic Obecnie mam licznikowe 274 kkm i nadal wszystko OK. LPG spisuje się naprawdę świetnie. Części w przystępnych cenach. Pięć gwiazdek. Bardzo dobrze wyposażone. Co do spalania to odsyłam do Motostat Polecam kupić Lagunę II po lifcie z 2006 lub 2007. Koszt to ok. 20-26 tyś. zł Wystrzegaj się modeli "okazyjnych" od dziadka z niemców. |
SlawekH Klubowy Weteran Audi Q5 Gdańsk | 2015-01-29 11:38:01 W zasadzie każdy chwali to, czym jeździ .
Dlatego też ja mogę śmiało polecić Hondę FR-V. Lepszego auta nie miałem. Dla zachęty: >>Klik<< i >>Klik<< Auto absolutnie niezawodne, wygodne, przestronne i dynamiczne. Silnik nie do zabicia, na łańcuchu rozrządu, dobrze toleruje gaz (to z opinii innych - sam gazu nie założyłem, choć miałem taki zamiar). Jakość wykonania - klasa sama w sobie. Osobiście bardzo polecam. Ale ja się na pewno nie znam . Bo wcześniej przez 7 lat miałem Multiplę . I też byłem zadowolony. [ wiadomość edytowana przez: SlawekH dnia 2015-01-29 11:52:53 ] |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2015-01-29 13:53:00 Jak chcesz coś wyższego, to Suzuki Vitara XL7, ewentualnie Nissan Terrano.
Pozdrawiam |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2015-01-30 04:12:06
...o "licznych doświadczeniach" ...z Renault ..coś mogę po 15 latach pracy dla tej marki powiedzieć...więc Ty "omijaj sobie" , a ja i tak swoje wiem |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2015-01-30 10:56:56
|
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2015-01-30 11:39:04
Teściowa ma lagunę II 1.9 dci - tytuł "królowej lawet" pasuje idealnie Włożyła drugie tyle za ile kupiła, ale fakt, że kupiła trupa (licznik 180 000km, ja daję realnie jakieś pół miliona ) Pozdr. |
Ravpraca Klubowy Weteran Esperolot Warszawa-Kraków | 2015-01-30 15:20:39 A czy może ktoś z Was zna Mazdę MPV?
Była by ok, ma przesuwane drzwi, często webasto tylko podobno rdza ją lubi Szukałbym takiej w benzynie np.: MPV |
the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2015-01-30 20:20:13 To masz podobny zestaw jak ja, również trójka + dwoje dorosłych.
Obecnie jeżdżąc Passatem zdarzało się nam jechać na dwa samochody gdzieś bo się nie załadowaliśmy w jeden. Na szczęście etap wózka mamy już za sobą i ostatecznie w jedno auto się mieścimy, ale nie jest wesoło. Kasa się zbiera a my też rozważamy: - albo coś płaskiego jak Passat czyli Audi A6 lub jego klon Skoda Superb oczywiście kombi, - albo coś wyższego czyli Sharan i jego klony od Forda i Seata, Citroen C4 Grand Picasso, - opcja dość interesująca i wcale nie taka trudna w serwisowaniu - Chrysler Grand Voyager, - opcje ekstremalne - VW Multivan lub Renault Grand Espace. Tylko mnie siem wydawa, że żeby faktycznie poczuć przeskok jeżeli chodzi o pojemność/komfort to powinien być to Chrysler Grand Voyager do którego jakoś przekonać się nie mogę |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2015-01-30 23:38:32
?? Piątek - wybaczamy Pozdr. |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2015-01-31 12:43:01 Tak sie przyglądam tej dyskusji i rozmawiacie cały czas o 15 letnich trupach, a tu do wydania jest 30 tyś zł. Czyli spokojnie można myśleć o wozie z tego dziesięciolecia, takim który może jeszcze jest na gwarancji albo tuż po, i nie ma na liczniku 180 tyś km (to taki typowy przebieg sprzedawanych wozów, niezależnie czy ma 3 lata czy 13 ). Ja odpuściłbym wszystko co nie jest vanem, jako za wąskie, i poszukałbym scenica albo grand scenica III, ma sporo miejsca w środku a nie jest jeszcze autobusem jak espace. W ogóle espace'a bym odpuścił - za drogi jako nowy, więc i nikt nie sprzeda młodego woza w dobrym stanie z małym przebiegiem za rozsądne pieniądze.
|
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2015-01-31 21:23:48 Logan MCV I |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2015-01-31 22:14:26 Ja bym poszedl w VW Tourana po 2007 roku. Tesc ma takiego 140km w tedeiku silnik super, ma na 7 osob, ale w wersji na 5 tez trzy foteliki wejda, spalanie 6.0 ropy, chyba ze chcesz to szukaj benzyny i zagazuj, dobrze wyposazone auto, ladnie sie prezentuje jeszcze, a do 30 tys spokojnie znajdziesz dobry egzemplarz. Tylko bron boze nie 170km w djezlu bo skonczysz mieszkajac w warsztacie
[ wiadomość edytowana przez: kylos dnia 2015-01-31 22:15:49 ] |