Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ryba012 lidzbark warmiński | 2015-06-14 17:14:49 Dzięki za odpowiedź. Oprócz dudnienia wyczuwam też lekkie drżenie. Wymieniłem sprzęgło bo tłumiki drgań były zużyte, turbinę też wymieniłem bo miała wzdłużny luz na wirniku, wtryski zostały sprawdzone i po złożeniu i odpaleniu dalej hałasuje. Nie wiem co jeszcze mogę sprawdzić. Proszę o radę bo ręce mi już opadają. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2015-06-21 22:18:01
Sprawdz czy ktoś wcześniej nie wymienil silnika na taki bez walkow wyrownowazajacych z Avensisa wtedy wlasnie dudni i wibruje.Wyznacznikiem jest czujnik polozenia walu korbowego w Prewii jest patrząc od przodu auta wtyczka przy kole zamachowym z boku bloku silnika tak mniej więcej w polowie wysokości.natomiast jeżeli będzie taka duza plaska wtyka przy kole pasowym tzn ze to nie silnik z Prewii. |
ryba012 lidzbark warmiński | 2015-06-21 22:36:25 Silnik jest oryginalny. Przejechałem na nim 120000km i było ok. Najgorzej że nie mogę ustalić przyczyny a w znaczne koszty już wszedłem. Mam drugi komplet takich wałków wyrównujących i porównywałem z tym z mojego silnika i nie zauważyłem różnicy między nimi, ani śladów zużycia. podejrzewać zaczynam panewkę |