RAV4 /D4D/ 2003 przekaźnik komfort 3x błysk kierunkowskazów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Proszę o pomoc ,wskazanie ,gdzie najlepiej wpiąć przekaźnik jak w tytule.
Wydaje mi sie ,że przekaźnik świateł awaryjnych może być OK ,ale gdzie on jest?
Pozdr,

Cytat:
2015-06-02 13:23:21, alerc pisze:
Witam, Proszę o pomoc ,wskazanie ,gdzie najlepiej wpiąć przekaźnik jak w tytule. Wydaje mi sie ,że przekaźnik świateł awaryjnych może być OK ,ale gdzie on jest? Pozdr,

Ale o co chodzi???

...chodzi o to ,aby wpiąć w instalację kierunkowskazów przekaźnik ,który podtrzymuje 3 mignięcia kierunkowskazów po krótkotrwałym nacisnieciu dźwigni kierunkowskazów. Na rynku nazywają to " modułem komfortu kierunkowskazów Tripling"- prośba moja dotyczy podania najbardziej dogodnego miejsca podłączenia go w moim aucie ,aby nie rozgrzebywać zbyt głęboko. Wymyśliłem ,że może podłaczyć się w okolicach przekaźnika świateł awaryjnych ,ale nie wiem ,gdzie on fizycznie jest. Wcale nie twierdzę,że to optymalne miejsce.
Pozdrawiam,

Cytat:
2015-06-02 18:15:48, alerc pisze:
...chodzi o to ,aby wpiąć w instalację kierunkowskazów przekaźnik ,który podtrzymuje 3 mignięcia kierunkowskazów po krótkotrwałym nacisnieciu dźwigni kierunkowskazów. Na rynku nazywają to " modułem komfortu kierunkowskazów Tripling"- prośba moja dotyczy podania najbardziej dogodnego miejsca podłączenia go w moim aucie ,aby nie rozgrzebywać zbyt głęboko. Wymyśliłem ,że może podłaczyć się w okolicach przekaźnika świateł awaryjnych ,ale nie wiem ,gdzie on fizycznie jest. Wcale nie twierdzę,że to optymalne miejsce. Pozdrawiam,

A jak to ustrojstwo wygląda?ma jakies wtyczki czy tylko pióropusz kabli do wlutowania? W Toyocie wystepuje jedynie taki przekaźnik przejsciowka wypinasz flasher czyli przerywacz kierunkow wpinasz kostke w gniazdo a druga w przerywacz i tyle.

Witam,

Zrobione.Trzeba było wlutować we wtyczkę przekaźnika kierunkowskazów 4 kabelki : Zasilanie +&- oraz kierunki L &P i działa.
Pozdrawiam,