Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2014-03-03 12:32:43 No tak wlasnie jest w elektronice ze wszystko jest mozliwe.Kup zegary na allegro i wymien. |
ogooreck Toyota Yaris II Wrocław | 2014-03-07 14:51:29
Procek i pamięć? Czyżby to była taka płytka scalona wielkości mniej więcej 4cm x 4 cm wpinana do tej większej płyty głównej? (ta większa - to to, czego kawałek widać na zdjęciu)... Zasugerowałem się tym przegrzanym miejscem, bo tylko w tym miejscu są widoczne jakiekolwiek zmiany. Cała reszta wygląda jak nowa Ale zrobię przez weekend fotki całego elementu |
ogooreck Toyota Yaris II Wrocław | 2014-03-20 07:58:16 |
ogooreck Toyota Yaris II Wrocław | 2014-03-20 09:04:26 sorry za post pod postem - mam teraz tylko pytanie o to, gdzie zapisany jest stan licznika.
Kupiłem właśnie taki (identyczny model jak mój) http://tinyurl.com/op49ant Czy wystarczy, że wymienię tę dużą "płytę główną", na której się przegrzewają elementy? Czy moje kilometry są zapisane na tym małym elemencie z czymś co wygląda jak kość pamięci? Tak wygląda, że tam są zapisane moje kilometry? |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2014-03-20 11:59:37 Na przedostatnim zdjeciu kosc pomiedzy kwarcem a prockiem odczytaj jaki ma symbol wyglada na eprom z przebiegiem.Wzglednie mozna cala plytke przelozyc jak niemasz stacji lutowniczej. [ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2014-03-20 12:05:35 ] |
ogooreck Toyota Yaris II Wrocław | 2014-03-25 09:14:39 przeszczep licznika się powiódł
Kupiłem model dokładnie do mojego auta (jak w linku 2 posty wyżej). Wystarczyło przełożyć płytkę scaloną (z tych 2 ostatnich zdjęć) ze starego licznika do nowego i już - nowy licznik działa sprawnie z kilometrami i stanem licznika ze starego |
czescirozne Kraków | 2015-10-11 18:49:54 Witam, mam podobny problem z licznikiem a właściwie z wyświetlaczem komputera pokładowego, w ogóle nie działa. Chodzi o Yarisa II 2006 rok prod, silnik 1.3, 87KM. Sytuacja jest podobna jak u użytkownika ogooreck, przepalona płyta główna. U mnie jest płyta taka sama jak u kolegi ogooreck, o tym samym numerze 457652-8381 czyki wychodzi na to, że wersja diesel benzyna jest taka sama. różnica jest tylko w procesorze prawdopodobnie.
Moje pytanie jest następujące, czy wersja angielska licznika będzie miała tą samą płytę główną? Ktoś się orientuje? |