Jaki interfejs OBD2 RAV 4?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie dotyczy produktów w przedziale do 200 PLN z popularnego portalu aukcyjnego.
Raczej nie jestem zainteresowany wodotryskami w postaci wykresów i innych słupków z LiveData. Wystarczy, że poprawnie zidentyfikuje bląd, co on oznacza to sobie dogooglam.

Spotkałem sie z opinią, że w zasadzie to każdy interfejs sobie poradzi. Prawdziwe mozliwości daje dopiero dobry soft.

Moze jakieś opinie na temat ICar2 od Vgate. Łączy po wifi. Wystarczy soft załadować na smartfona, interfejs do kieszeni.... Juz wracam na ziemię Piekna wizja wolności ale czy rzetelne odczyty?

Co do softu to SDPROG.

Każdy głos się liczy!

Toyota RAV 4, 2003, benzyna

Cytat:
2016-01-11 15:19:57, Ravdarka pisze:
Pytanie dotyczy produktów w przedziale do 200 PLN z popularnego portalu aukcyjnego. Raczej nie jestem zainteresowany wodotryskami w postaci wykresów i innych słupków z LiveData. Wystarczy, że poprawnie zidentyfikuje bląd, co on oznacza to sobie dogooglam. Spotkałem sie z opinią, że w zasadzie to każdy interfejs sobie poradzi. Prawdziwe mozliwości daje dopiero dobry soft. Moze jakieś opinie na temat ICar2 od Vgate. Łączy po wifi. Wystarczy soft załadować na smartfona, interfejs do kieszeni.... Juz wracam na ziemię Piekna wizja wolności ale czy rzetelne odczyty? Co do softu to SDPROG. Każdy głos się liczy! Toyota RAV 4, 2003, benzyna

ja dwa lata temu kupilem takie coś http://allegro.pl/interfejs-mini-vci-usb-toyota-lexus-obdii-i5658040542.html i uratowało mi to życie, bo jak miałem rav4 po bombie to sobie podłączałem i widziałem jakie mam błedy i jaka część jest uszkodzona i przy składaniu zakładałem juz dobre części a tak to jezdzilem z kazdym checkiem do elektronika i traciłem czas a mająć wszystkie czesci do tego samochodu to nawet jak złozylem auto i jakis bład wyskoczyl po jezdzie probnej to szybko naprawialem auto Live data tez jest ale sie wolno odswieza co jakies 2-3 sekundy ale mapsensor, przeplywke to sprawdzisz jak chceszdo 200 zł to to jest OK

Cytat:
2016-01-11 19:34:33, land-car1983 pisze:
ja dwa lata temu kupilem takie coś http://allegro.pl/interfejs-mini-vci-usb-toyota-lexus-obdii-i5658040542.html i uratowało mi to życie, bo jak miałem rav4 po bombie to sobie podłączałem i widziałem jakie mam błedy i jaka część jest uszkodzona i przy składaniu zakładałem juz dobre części a tak to jezdzilem z kazdym checkiem do elektronika i traciłem czas a mająć wszystkie czesci do tego samochodu to nawet jak złozylem auto i jakis bład wyskoczyl po jezdzie probnej to szybko naprawialem auto Live data tez jest ale sie wolno odswieza co jakies 2-3 sekundy ale mapsensor, przeplywke to sprawdzisz jak chceszdo 200 zł to to jest OK

Jak ci wolno odswierza to normalne powywalaj z datalisty zbedne parametry i zostaw tylko te ktore potrzebujesz w danej chwili np obroty temp sonda 1,2 fuel trim long i short gdy badasz sklad mieszanki i przeplywomierz ,to bedzie odswierzac blyskawicznie.Mini techstream chodzi w miare ,jeden klient mial i nawet mu nie przeklamywal na kodach bledow jak wiekszosc tanich gadzetow.

Cytat:
2016-01-12 08:18:06, Bigelektron pisze:
Jak ci wolno odswierza to normalne powywalaj z datalisty zbedne parametry i zostaw tylko te ktore potrzebujesz w danej chwili np obroty temp sonda 1,2 fuel trim long i short gdy badasz sklad mieszanki i przeplywomierz ,to bedzie odswierzac blyskawicznie.Mini techstream chodzi w miare ,jeden klient mial i nawet mu nie przeklamywal na kodach bledow jak wiekszosc tanich gadzetow.

Widzisz nawet nie pomyslalem myslałem ze za 130zł nie ma sie wiecej czego spodziewać cud że w ogóle chodzi Dzieki za info Teraz w sumie to kupiłem Foxwella za 2300 na europe i azje i odswieza na bieżąco pewnie bym go nie kupił ale za kase z dotacji dobre i to a troche wiecej aut moge z diagnozować