Czujnik nasłonecznienia toyota corolla e12

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam pytanie jak najprościej dostać się do czujnika nasłonecznienia znajdującego się na podszybiu przy wylocie powietrza w toyocie corolli e12 d4d 2.0 z 2002. Ponieważ wpadł on do środka.

Cytat:
2016-03-03 17:37:13, boroo pisze:
Witam. Mam pytanie jak najprościej dostać się do czujnika nasłonecznienia znajdującego się na podszybiu przy wylocie powietrza w toyocie corolli e12 d4d 2.0 z 2002. Ponieważ wpadł on do środka.

Wyjmij zegary i chyba go siegniesz.

Mogę jakieś konkrety jak odkręcić zegary gdzie są mocowania, śruby i na co uważać podczas odkręcania.

Cytat:
2016-03-04 15:25:16, boroo pisze:
Mogę jakieś konkrety jak odkręcić zegary gdzie są mocowania, śruby i na co uważać podczas odkręcania.

Wyciagasz kolek z daszka od dolu i wyrywasz daszek do siebie z dwuch zaczepow w dolnej czesci.zobaczysz zegary srubka krzyzowa u gory zatrzaski na dole.za zegarami prawdopodobnie go siegniesz ale nie pamietam czy napewno.

Dziękuje za odpowiedź

Witam poprzez zdjęcie zegarów dostałem się do czujnika, ale brakuje przy nim tej okrągłej osłonki, którą widać od góry ona trzyma czujnik żeby nie wpadł do środka. Prawdopodobnie wpadła ona do kanału wentylacyjnego na podszybiu. Moje pytanie jak sprawdzić czy jej tam nie ma. Jak najprościej dostać się do kanału wentylacyjnego.

Cytat:
2016-03-16 14:01:13, boroo pisze:
Witam poprzez zdjęcie zegarów dostałem się do czujnika, ale brakuje przy nim tej okrągłej osłonki, którą widać od góry ona trzyma czujnik żeby nie wpadł do środka. Prawdopodobnie wpadła ona do kanału wentylacyjnego na podszybiu. Moje pytanie jak sprawdzić czy jej tam nie ma. Jak najprościej dostać się do kanału wentylacyjnego.

wlacz dmuchawe na maxa i steruj kierunkami moze zacznie bambetlac. Lub uderzaj w kokpit. Jezeli nie to demontaz gornej czesci kokpitu a potem reszty wiec chyba lepiej poszukac na allegro.

Dziękuje za podpowiedź. Spróbuje może uda się.