Czym pomalować pokrywę zaworów?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Podkład do alu plus farba plus lakier czy wystarczy w sprayu jakiś ładny kolor?
Odklei się od pokrywy?

-----------------
W poszukiwaniu żywiciela ważną rolę u kleszczy odgrywa ruch, ciepło i inne czynniki chemiczne, np. zapach. Przypuszczalnie dlatego określone grupy ludzi są częściej kąsana przez kleszcze, niż inne. - Po prostu mają pociągający dla kleszczy zapach

Podkład do alu

dzięki, zdecydowałem się na zakup pistoletu, potrzebuję pomalować kilka rzeczy więc przyda się bardziej niż spraye.

-----------------
W poszukiwaniu żywiciela ważną rolę u kleszczy odgrywa ruch, ciepło i inne czynniki chemiczne, np. zapach. Przypuszczalnie dlatego określone grupy ludzi są częściej kąsana przez kleszcze, niż inne. - Po prostu mają pociągający dla kleszczy zapach

może być też podkład epoksydowy

Podkład epoksydowy da radę. Zwykła baza też chwilę poleży. Problem jest z klarem, który się szybko psuje od temperatury. Natomiast są takie fajne bezbarwne lakiery do 700 czy 800 stopni, które pewnie by dały radę.

podkład mam, farbę zamówię taką aby wytrzymała temperaturę.

-----------------

Pokrywa az takich temperatur nie ma. Ja mam zwykła farbę zwykły klar i wszystko się ładnie trzyma tylko jakis podkład był pod alu

Potwierdzam,dobrze odtłuszczone,podkład pod alu i zwykły Motip akrylowy plus klar

a mi klar motipa się zdupczył.

Ja u siebie wpierw wypiaskowalem zeby byla powloka, by moglo cokolwiek sie dluzej utrzymac ,wydmuchujesz i odtluszczasz benzyna ekstrajkcyjna ,na to podklad do aluminium ,dwu skladnikowy ,potem akrylowy ,na to baza i klar ,wszystko podsuszasz opalarka ,lej wszytko przez sitka to obejdzie sie bez matowania i kladziesz mokro na mokro ,wszystko normalne nic na wysokie temperatury i trzyma sie to juz kilka lat ,możesz też akrylem wtedy po podkladzie juz masz po polozeniu akrylu , polysk ,pierwsza warstww cienko zeby oczka ci sie nie porobily bo to lipnie wyglada ,nastepna juz mozessz leko podlac

[ wiadomość edytowana przez: blady84 dnia 2017-03-15 22:29:07 ]