Błędne wskazania poziomu paliwa - previa d4d

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Od jakiegoś czasu mam problem ze wskazaniem poziomu paliwa. Mianowicie po zatankowaniu do pełna kontrolka wskazuje full. Po 100 km juz połowe, a np po 300km świeci się rezerwa. Sprawdzałem opór pływaka i jest zgodny z danymi referencyjnymi, więc raczej pływak odpada. Przypuszczam, że może być problem z jakimś połączeniem, zegary , przewody?

Cytat:
2017-06-15 03:53:20, lenovo pisze:
Witam Od jakiegoś czasu mam problem ze wskazaniem poziomu paliwa. Mianowicie po zatankowaniu do pełna kontrolka wskazuje full. Po 100 km juz połowe, a np po 300km świeci się rezerwa. Sprawdzałem opór pływaka i jest zgodny z danymi referencyjnymi, więc raczej pływak odpada. Przypuszczam, że może być problem z jakimś połączeniem, zegary , przewody?

A nie montowales czegos i sie wpiales w obwod plywaka?
Ile paliwa wchodzi od rezerwy do pelna?
Jak tam zbiornik wyglada od spodu niema sladow uderzenia?

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2017-06-16 12:30:48 ]

Cytat:
2017-06-16 12:27:24, Bigelektron pisze:
A nie montowales czegos i sie wpiales w obwod plywaka? Ile paliwa wchodzi od rezerwy do pelna? Jak tam zbiornik wyglada od spodu niema sladow uderzenia? [ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2017-06-16 12:30:48 ]

Nic nie montowałem ani się nie wpinałem w obwód (chyba że żona bo ona jeżdzi previą. Jak ostatnio tankuje to nie chce schodzić na rezerwę więc leje do baku ok 55 - 60 l. Wiec w baku jest jeszcze 15 litrów (bak ma 75 l). Co do uderzenia to nie sprawdzałem ale jutro zaglądnę.