Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MisiekTS Toyota Corolla TS Brzeg | 2003-10-03 17:24:42 Uwaga !!! poniewaz na corolla club pojawil sie bardzo ladny opis, krok po kroku, montazu halogenow w E11, postanowilem zamiescic go i tutaj oczywiscie za zgoda autora opisu
Autorem opisu jest SIMSKOR Oto opis : Po pierwsze to musicie kupić takie halogeniki szt. 2 Zwroc uwagę aby nie był nigdzie uszkodzony bo te plastiki są słabo spawalne. Widok jest od tyłu bo przody będą potem. Zwróćcie uwagę na mocowanie. Kolejny krok to wykrojenie dziur w zderzaku. Wpierw wykroj sieteczke. Potem odetnij poprzeczke tak jak opisane na zdjęciu. I potem nożykiem reszta. To jest akurat dziecinada. Taka wtyczka ja widzisz powinna leżeć za Twoim zdrzakiem. Ale jezeli masz wersje produkowaną w GB to wtyczka będzie inna. Następnie kupujesz przekaźnik a raczej powinienes zrobić to na początku po halogenach Potmem wpinasz go w miejsce jak na zdjęciu. To miejsce jest po stronie kierowcy musisz dać nura pod kokpit w okolicy skrzynki z bezpiecznikami na boku zobaczysz cos takiego Potem 3 śruby i zdejmujesz pod kierownicą i tam się wpinasz kurna ale już teraz nie wiem który kabelek. Tam musi być podłącząny kabelek od przełącznika. Potem instalujemy przełącznik Ja go założyłem TU Potem wkładamy halogeny na miejsce i dokręcamy. Od strony silnika wygląda to tak I potem ładnie dokręcamy z zew. i wygląda to tak Klikamy przełącznik (oczywiście muszą byc właczone postojówki) I koniec pracy Mam nadzieje, ze sie komus przyda |
janooop Warszawa | 2003-10-04 09:32:32 Widzę Maciek że kolejny dobrze udokumentowany zdjęciowo techniczny materiał . Dzięki jest zaje. |
CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2003-10-04 10:27:42 niom to jak sobie kuie halogenki to z przyjemnoscia skorzystam z materialkow pzodrowka dla dokumentalisty |
janooop Warszawa | 2003-10-04 11:09:02 Pogratuluj chłopakom zawzięcia w produkcji tych felietonów |
MisiekTS Toyota Corolla TS Brzeg | 2003-10-05 00:30:00 No musze przyznac, ze niezle im to idzie. Jeszcze troche i zbierze sie caly podrecznik online |
MisiekTS Toyota Corolla TS Brzeg | 2017-10-28 12:55:26 Kiedyś zrobiłem, lub udostępniłem czyjeś, różnego rodzaju manuale.
Ktoś mnie teraz odnalazł i spytał czy nie mam jeszcze tych zdjęć bo nie działają. Tak się składa, że je wszystkie mam Niestety, co jest mega dziwne, na forum nie ma możliwości edycji własnych postów. Dlatego jeszcze raz ten sam manual, ale z aktualnymi linkami do zdjęć. Może się jeszcze komuś przyda. Kliknięcie zdjęcia powiększa je do pełnych rozmiarów. Uwaga !!! poniewaz na corolla club pojawil sie bardzo ladny opis, krok po kroku, montazu halogenow w E11, postanowilem zamiescic go i tutaj oczywiscie za zgoda autora opisu Autorem opisu jest SIMSKOR Oto opis : Po pierwsze to musicie kupić takie halogeniki szt. 2 Zwroc uwagę aby nie był nigdzie uszkodzony bo te plastiki są słabo spawalne. Widok jest od tyłu bo przody będą potem. Zwróćcie uwagę na mocowanie. Kolejny krok to wykrojenie dziur w zderzaku. Wpierw wykroj sieteczke. Potem odetnij poprzeczke tak jak opisane na zdjęciu. I potem nożykiem reszta. To jest akurat dziecinada. Taka wtyczka ja widzisz powinna leżeć za Twoim zdrzakiem. Ale jezeli masz wersje produkowaną w GB to wtyczka będzie inna. Następnie kupujesz przekaźnik a raczej powinienes zrobić to na początku po halogenach Potmem wpinasz go w miejsce jak na zdjęciu. To miejsce jest po stronie kierowcy musisz dać nura pod kokpit w okolicy skrzynki z bezpiecznikami na boku zobaczysz cos takiego Potem 3 śruby i zdejmujesz pod kierownicą i tam się wpinasz kurna ale już teraz nie wiem który kabelek. Tam musi być podłącząny kabelek od przełącznika. Potem instalujemy przełącznik Ja go założyłem TU Potem wkładamy halogeny na miejsce i dokręcamy. Od strony silnika wygląda to tak I potem ładnie dokręcamy z zew. i wygląda to tak Klikamy przełącznik (oczywiście muszą byc właczone postojówki) I koniec pracy Mam nadzieje, ze sie komus przyda ----------------- Pozdrawiam Misiek(TC)TS CorollaClub #197 ToyotaClub #136 |