Szarpanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć jestem posiadaczem poloneza 1.5 gle z gazem.
Od pewnego czasu mam dziwne objawy:
Odpala dobrze a po przejechaniu ok 1 km zaczyna siększtusić po czym całkowicie gaśnie i nie da się go odpalić przez jakieś 3-5 min.
Ale po tey okresie jak zapali to już jeździ bez problemu czy wie ktoś co to może być?

Milaem to samo , zobacze plywak w gazniku, moj sie zlamal na polowke i po zalozeniu nowego oraz udaniu sie na regulacje wszytko chodzi jak zegareczek.

a czy odpalasz na gazie ? bo gdy płyn chłodzący jest zimny mogą ci zamarzać przewody doprowadzajace gaz i jak się ogrzeją wszystko jest ok.

mialem to co ty przy jezdzie na gazie i ... zamarzal mi parownik bo uklad chlodzenia byl zepsuty. Sprawdz jak staniesz czy z parownika i przewodow nie kapie woda - bo to bedzie oznaczac zamrozenie.

[ wiadomość edytowana przez: jarbar dnia 2003-09-05 19:14:45 ]

Odpalam na gazie odpal bez problemu i jedzie bez problemu przez jakieś 5 minut po czym nagle traci całą moc i gaśnie (nie pomaga nawet ctrzymanie gazy w podłodze) nie da sięuruchomić przez jakieś 2 minuty po czym odpala i już jeździ bez problemów.
Ps. prosze szanownych kolegów o nie odsyłanie mnie do historii bo coś mi ta strona wolno chodzi.

Sprawdź czy Ci parownik nie zamarza. Jeśli tak to zapraszam do jednego ze swieżych wątków dotyczących ukł. chłodzenia.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

jak mam sprawdzić ten parownik

Jak Ci zgaśnie po prostu otwórz maskę i jak będzie parownik pokryty szronem to znaczy że zamarzł.Winy musisz szukać w układzie chłodzenia. Zapowietrzony lub złe podłączenie parownika.

sorry ale parownik to jest ten wąski matalowy cylinder z którego wychodzą gumowe węże?

aha jeszcze jedno gdzie jest filtr gazu?

Tuż przed parownikiem. Na pewno dochodzi do niego miedziany przewód z gazem z butli. Możliwe że jest zimtegrowany z elektrozaworem odcinającym gaz.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

pływak jest chyba dobry bo na benzynie jeżdżę bez problemów,
A co do zamarzania przewodów to trochę dziwne przecież te szarpanie się zaczyna jak on jest już trochę rozgrzany?
Ps. zapalam na gazie

na gazie chodzi dobrze ale jak odpale na benzynie to słabo chodzi a jak mu depne to całkiem słabnie i zdycha.

Cześć!
mogłeś się podpiąć pod istniejący temat.Ja mam to samo,ale się nie przejmuję Po prostu musze oczyścić gaźnik,wymienić filtr paliwka,sprawdzić pompę i chodzić musi!Tylko cholernie nie chce mi się za to zabrać

Ja bym chętnie sięzabrał ale nie wiem jak