Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
momik Subaru Warszawa | 2003-09-23 08:56:37 Witam wszystkich
Mam prośbę o to abyście ocenili to ogłoszenie Lada Niva Czy cena nie jest za duża ? Na co zwrócić uwagę? I ewentualne wskazówki odnośnie kupowania i eksploatacji Nivy będą mile widziane. Acha i jescze jedno to auto nie ma LPG i mam do Was pytanie jak rozwiązujecie ten problem w swoich autach tzn. gdzie jest najlepsze miejsce na butle. Gdyby ten temat już był (nie mam dużo czasu na skorzystanie z wyszukiwarki) to liczę na wyrozumiałość. Pozdrawiam Wszystkich Dominik |
pawel_krakow | 2003-09-23 10:18:01 AAAAA bo tam jest 105 tys km??? |
momik Subaru Warszawa | 2003-09-23 11:19:40 A czy cena wg Was nie jest duża ?? Bo ja nie mam, że tak powiem znajomości tego segmentu rynku
A może ktoś poleci mi inną propozycję ? Pozdrawim Dominik |
momik Subaru Warszawa | 2003-09-23 12:06:01 Ok. a jeśli chodzi o gaz , czyli gdzie umieścić butlę, czy jest jakiś pomysł. Chodzi mi o zachowanie kawałka bagażnika
Pozdr, Dominik |
pawel_krakow | 2003-09-23 13:05:52 Chyba do januszewskiego w Warszawie. Koledzy z Wawy go chwalą i dysponuje doświadczeniem oraz "zapleczem"diagnostycznym |
![]() boreg Klubowicz NOK VW T-23 warszawa | 2003-09-23 13:15:39
Zielonka ul.Marecka 14, tel. 7810068. Dogadac sie z Januszewskim nie jest latwo, ale tez mozesz sprobowac. |
momik Subaru Warszawa | 2003-09-23 13:23:20 W porządku dzięki bardzo, tak jak pisałem pojadę jeszcze raz dziś i obejrzę to auto.
Pozdr, Dominik |
![]() boreg Klubowicz NOK VW T-23 warszawa | 2003-09-23 13:40:43
Pare rad: 1. Skrecic kola na maksa na postoju, ruszyc zrobic koleczko - nie powinno nic stukac, ani trzeszczec. Powtorzyc w druga strone, a potem na wstecznym. 2. Rozpedzic autko do 80-90 km/h. Sprawdzic, czy od reduktora nie dochadza dziwne odglosy i czy reduktor nie ma ochody "wyjsc z samochodu" razem z podloga. Posluchac odglosow z przedniego i tylnego mostu. 3. Wrzucic biegi terenowe. Sprawdzic jak reaguje predkosciomierz, jezeli pokazuje dziwne predkosci swiadczy o przerobkach. Ustawic kola prosto. Wlaczyc blokade. Teraz ruszyc i z wyczuciem (w zasadzie nie wolno tego robic, ale jest to najprostszy sposob sprawdzenia blokady) delikatnie skrecic kierownica. Powinien byc wyczuwalny opor i moga dochodzic dziwne dzwieki z okolicy mostow i reduktora (dlatego naprawde delikatnie). Po tej probie wyprostowac kola. Blokada powinna sie bez problemow wylaczyc. Jezeli kierownica kreci sie bez problemow przy blokadzie to znaczy, ze nie dziala. Zyczymy sukcesu przy sprawdzaniu. W razie niepewnosci jechac na sprawdzenie do ktoregos warsztau. |
momik Subaru Warszawa | 2003-09-23 13:49:17 Dzięki jutro sie odezwe jakie były skutki
Pozdr, Dominik |
![]() Mateusznia ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-09-23 14:40:15
Ja się dogadałem -> przeglądnął mi Niwkę, do której się przymierzałem (a której w końcu nie kupiłem, bo...eee... miała takie brzydkie siedzenia ![]() |