MotoNews.pl

Czesc Chlopaki i MT-eki... :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
i od razu zapodaje namiary na MT-eki ... , co tam prosby i zapytania byly na skrzynke pocztowa. W wawie kupowalem je we wrzesniu w firmie Radial na ul. Patriotow 234 (za lub przed rondem), w zaleznosci jak sie jedzie. Od razu dzwonic i powiedziec jaka sprawa telefon: 615-28-78 do Adama, czyli wlasciciela. Ostatnio mial i Rangera (Samyanga, jednak mniej terenowy niz kolega Armstrong) i Armstronga po atrakcyjnej cenie. Moze lepiej wczesniej zadzwonic do off-road adventure.pl i wtedy oraz pozniej na patriotow? Bo zalozenie i wywazenie czterech kol, kosztuje wtedy jedynie 70 zl? Sam nie wiem ...

Przemek67

[ wiadomość edytowana przez: Góral dnia 2003-11-03 19:24:46 ]
[ powód edycji: usunąłem wulgaryzmy ]

skoro sprawdzone chłopaki to zadzwonie do nich i sie o oponki dowiem ... i na dzień dzisiejszy pewnie wezmę 4 szt.
Poczekam jednak do środy przyszłego tygodnia jako że chłopaki jada pewnie na MW więc nie będe głowy im zawracał

dzwoniłem ....rozmawiałem i kupa narazie nie ma i nie wiadomo kiedy będzie ... następna dostawa od pepiczków ....

ehhhh chyba się będe kopał na każdym błocie ....

"Grubasie",
tu sprobuj =>http://www.pphjanpol.pl/,
sam tam kupowalem, bo jednak uparlem sie na Armstronga, co wtedy ich nie bylo we wrzesniu w podanym przeze mnie poprzednio adresie i kontakcie.

Przemek sixtyseven

no nie ....teraz mi to piszesz ?? to ja juz prawie tyle kasy na telefony wydałem co opona kosztuje i nigdzie nikt nie miał ... przepraszam w Minexie mieli 2 szt

Własnie skończyłem rozmawiać z miłą Panią z Janpolu ...maja 4 szt takie jak chciałem i już zamówiłem ... jejku ale się ciesze

To wlasnie ta firma o ktorej wczoraj ci mowilem ze ja widzialem jak jechalem w Bieszczady
Teraz sobie przypomnialem Janpol

Damian

Jak ktos chce to pojedzie i dojedzie. ...
Taka mala filozoficzna dygresja. . A co do Patriotow, to we wrzesniu mieli i 205/70 i 205/75. Ale doradzono mi, abym bral 195/80 na MT-eku, czego wtedy nie mieli i zamowilem z Janpolu. Bowiem mieli wtedy 195/80 ale samyanga/rangera, mniej agresywnego niz armstrong i sie nie zdecydowalem.

p67

a więc mam już potwierdzone ... 4 szt. w poniedziałek do mnie dotrą i nie tylko to dostałem info że hi-lift tez już jest
więc tydzień kończy się baaaaardzo miło choć kosztownie

Cytat:
nie tylko to dostałem info że hi-lift tez już jest

No nie. ... Zamowiles lifta? Cos takiego . Teraz to mnie zaskoczyles. Naprawde Kacper idzie w off road. Ja kupilem kinetyka na MW, mialem wziasc jeszcze tasmy, te zielone, ale boysy z off-a doradzili mi, ze jednak za drogo.

p67

Cytat:
2003-11-14 13:33:02, Anonymous pisze:
Cytat:
nie tylko to dostałem info że hi-lift tez już jest

No nie. ... Zamowiles lifta? Cos takiego . Teraz to mnie zaskoczyles. Naprawde Kacper idzie w off road. (...)
p67

sprzętu będzie kupa a z kierowcy dupa
ważne że będzie ... a czy się przyda ...zobaczymy
jak już będą oponki to śmielej w błoto będzie się jechało a lift ...no cóż coś musi z tego błota wyciągać chyba że wygram w totka i nabede wyciągarkę

Cytat:
4 szt. w poniedziałek do mnie dotrą

to teraz pisz, czy je zalozyles juz na te aluminiowe felgi i jak bardzo Ci wystaja z przodu ... . I szykuj "wehikul" na weekend nastepny!!! Bloto teskni i wzywa.
I w teren ..., bo q...wa nudno sie robi. => W teren ... !

p67

Wtorek jest dniem opon więc jutro odbieram i zakładam oponki na felgi
Na samochodzie będą jak lift dojdzie co pewnie nastąpi w środe

Cytat:
2003-11-17 19:14:34, kacper97_Warszawa pisze:
Wtorek jest dniem opon więc jutro odbieram i zakładam oponki na felgi
Na samochodzie będą jak lift dojdzie co pewnie nastąpi w środe

Czyli od srody zaczynasz nowy "huczacy" rozdzial w swoim zyciu .
Tylko nie dziw sie ze wszystkie panienki beda sie za Toba ogladac, wiesz snorkel, Mtki, huk ciezkozbrojnego czolgu, to musi zadzialac.
Zreszta sam pisales ze to wlasnie w tym celu bylo obmyslane

Damian

Cytat:
Tylko nie dziw sie ze wszystkie panienki beda sie za Toba ogladac, wiesz snorkel, Mtki, huk ciezkozbrojnego czolgu, to musi zadzialac.
Zreszta sam pisales ze to wlasnie w tym celu bylo obmyslane

uprawiajac skarzypyctwo ekranowe , zaraz o tym doniose Agnieszce

przemek67

MAM NOWE TERENOWE OPONKI !!!

Jak wygladaja mozna zobaczyc na zdjeciach
ponizej

Jak sie sprawuja w terenie napisze
jak tylko je sprawdze

Mam nadzieje ze zdadza egzamin

Widze ze sie w nich juz zakochales, gdziezby je wstawic do warsztatu czy piwnicy, honorowo na dywanie w mieszkaniu, blisko lozeczka .
Panowie pilnujcie swoich kobiet bo Pawel juz niedlugo wyrusza w misto .

Gratulacje, przetestujemy je 29-30

Damian

właśnie żona moja na własnej piersi chowana przyszła z pracy i kazała wynieśc MOJE NOWE oponki do piwnicy ... stwierdziła że śmierdzą gumą .... a jak maja pachnieć ??? lawendą ??
mam dylemat gdzie spać ....

jutro będe miał lifta więc pewnie oponki przetestuje w niedziele razem z Przemka kinetykiem ... specjalnie sie wkleje aby musiał go użyć

Cytat:
2003-11-18 19:36:15, kacper97_Warszawa pisze:
właśnie żona moja na własnej piersi chowana przyszła z pracy i kazała wynieśc MOJE NOWE oponki do piwnicy ... stwierdziła że śmierdzą gumą .... a jak maja pachnieć ??? lawendą ??
mam dylemat gdzie spać ....

no nie jak przeczytalem ten tekst to malo ze smiechu nie spadlem z krzesla, powinienes przenisc to do watku z kawalami.
Cytat:
jutro będe miał lifta więc pewnie oponki przetestuje w niedziele razem z Przemka kinetykiem ... specjalnie sie wkleje aby musiał go użyć

No to bedziesz sie musial mocno starac bo na tych gumkach nie bedzie ci tak latwo wtopic jak na starszych ATkach... ale z drugiej strony dla chcacego nic trudnego. A potestowac to sobie potestujemy niedlugo

Damian

Ekstra oponki Pawełq Zyczę miłego użytkowania i duuużej zabawy!

Ale rozumiem, ze chyba tylko w teren będziesz tego używał.
Kiedyś się nimi też zainteresowałem (ba nawet już byłem wstępnie umówiony w Wawie z dystrybutorem, który je miał na mag. - chyba ten mniej agresywny bieżnik, ale z Polgomu),ale z przeczytanych i zasłyszanych opinii wynikało, ze są mało ciekawe na asfalcie; szczególnie mokrym i fatalne na śniegu (po prostu niebezpieczne -> ta guma jest jakaś taka...). Z uwagi na to, ze ja nie mam warunków do przechowywania tego i częstych zmian kół -> dałem sobie spokój.

Cytat:
Jak sie sprawuja w terenie napisze
jak tylko je sprawdze

Nie, no nawet fajne, ale. ... jakies takie male, znaczy sie "krasnalowe" te Twoje gumki . Na tym to sie od razu wtopisz w koleinie. ... i moj nowiutki bialutki jeszcze kinol Ci nie pomoze.
W zasadzie to mam identyczne "krasnale". ... hihihihi.

to pozdrawiam,
p67